wyrównanie składek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 05 lut 2014, 12:16

Mam pytanko: Wyrównuję SP od listopada, Pani wnioskuje o składki społeczne i zdrowotne (nie miała ubezpieczenia) Wyrównać społeczne a zdrowotne dać od lutego czy należy wyrównać obie? Jak Wy robicie?
~@m

Napisano: 05 lut 2014, 12:17

od listopada do stycznia zerówki w patniku
~bachna1

Napisano: 05 lut 2014, 12:18

Tak, ale idzie mi o kasę czy winnam jej wyrównać też zdrowotne od listopada?
~@m

Napisano: 05 lut 2014, 12:40

a moze jest zdrowotnie przy mezu?
~ewita

Napisano: 05 lut 2014, 12:40

a moze jest zdrowotnie przy mezu?
~ewita

Napisano: 05 lut 2014, 12:56

pani nie moze wnioskowac o skladki:) my takiego swiadczenia nie przyznajemy..jesli przyznajesz SP i osoba,ktorej je przyznajesz nie podlega ubezpieczeniu z innego tylu (zdrowotnemu) i nie ma 25 lat ubezpieczenia spel. - to masz obowiazek ja zglosisc do ubezpieczen z taka data z jaka przyznalas SP i odpowadzic skladki
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2014, 13:40

Pani nie ma męża i korzysta z opieki zdrowotnej prywatnie. U nas wypełnia się oświadczenia w związku z tym czy się chce składek przy świadczeniu, czy nie. Czyli rozumiem że jak ją zgłaszam od listopada to spokojnie wyrównuję i społeczne i zdrowotne tak? Pytałam bo trochę bez sensu jest równanie zdrowotnych wstecz i byłam ciekawa jak robicie u siebie:)
~@m

Napisano: 05 lut 2014, 13:48

Ja robię tak: przy wyrównaniu zgłaszam do ubezpieczenia społecznego od miesiąca przyznania świadczenia w tym przypadku od listopada. Wyrejestrowanie ze społecznych od 01.02 i zgłoszenie do społecznych i zdrowotnej od 01.02. Za miesiące od listopada do stycznia zerówki.
~Krycha

Napisano: 05 lut 2014, 14:15

Takim właśnie tropem robiłam do tej pory i uważam, że tak jest dobrze ~Krycha...Chyba znowu tak zrobię:)
~@m

Napisano: 05 lut 2014, 16:10

tylko weź oświadczenie ze za okres od listopada do końca stycznia była ubezpieczona zdrowotnie z innego tytułu i nie wnioskuje o ubezpieczenie za ten okres
~mizik

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x