Wyrównanie zawieszonego świadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 mar 2015, 13:26

Pani złożyła w listopadzie 2014 wniosek o zasiłek rodz. do którego nie dołączyła załączników dot.dochodów męża (zaśw. z US, oświadczenia itp.) Wysłałam jej wezwanie o uzupełnienie wniosku, a ona odpisała, że oczekuje na zakończenie sprawy rozwodowej i prosi o zawieszenie postępowania do czasu otrzymania dokumentów z sądu. Zawiesiłam postępowanie i w lutym 2015 doniosła mi wyrok w sprawie rozwodu, prawomocny od 3.01.2015 r. Przyznałam jej zasiłek rodz. od stycznia 2015, czyli od miesiąca uprawomocnienia wyroku. Pani się odwołała do SKO, bo jej zdaniem świadczenia powinny być wyrównane od listopada. Przekazuję dokumentację do SKO i zastanawiam się, jak uzasadnić nie uwzględnienie odwołania, tzn. szukam konkretnego przepisu, no bo nie mogę jej przecież przyznać za tamte miesiące bez dochodu męża. Miał ktoś podobną sytuację?
Lucylla

Napisano: 13 mar 2015, 13:41

ja nie uzasadniam, uzasadnienie odmowy jest przecież w decyzji
Kati@

Napisano: 13 mar 2015, 13:48

Kati@ pisze:ja nie uzasadniam, uzasadnienie odmowy jest przecież w decyzji
dokładnie, ja tak samo
po prostu przekazuje całą dokumentację i czekam dłuuuugo na rozstrzygnięcie sprawy
Ilonka

Napisano: 13 mar 2015, 14:17

Jak kiedyś nie uzasadniłam, to Pani z SKO, dzwoniąc o dosłanie jakiegoś dokumentu, z lekkim oburzeniem zwróciła mi uwagę, dlaczego nie uzasadniliśmy naszego stanowiska...
Lucylla

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x