Witam
Mam pytanie odnośnie wywiadu .Dziś była u mnie pani z Ośrodka Pomocy Społecznej na wywiad z racji tego ,że opiekuję się babcia (jeśli chodzi o opiekę Pani z MOPSU nie ma do tego żadnych wątpliwości ) .Chodzi mi o to , że wywiad tyczył się naszych dochodów mój tata akurat był w domu bo miał dziś wolne i musiał napisać oświadczenie , że nie może sprawować opieki nad moją babcia czyli swoją teściowa , że pracuje oraz pobiera rente rodzinna po mojej mamie czyli swojej żonie . Pani też powiedziała , że potrzebuje dochód mojego męża za Maj i to własnie jest problem bo mąż pracuje na Umowę Zlecenie i np dziś idzie do pracy ,a jutro nie oraz dodatkowo studiuje .I nie ma takiej możliwości by mieć zaświadczenie bo pracuje w 3 różnych firmach (jedynie co mogę tej pani dać to wydruk męża z banku za zeszły miesiąc ile dostał z każdej firmy wypłaty czy to wystarczy? ) . Mam donieść tej pani np książeczkę za mieszkanie , rachunek za prąd . babci odcinek ostatni renty oraz decyzje waloryzacji , córki akt urodzenia . babci wypis ost ze szpitala . ksero dowodów .W Poniedziałek tej pani doniosę .Mojej siostry nie wliczyła w mieszkanie z racji tego , że siostra jest zameldowana , ale mieszka u narzeczonego .Musieliśmy napisać oświadczenie , że każdy utrzymuje się sam .Czy dochody wliczają się w świadczenie ?
Proszę o odpowiedź .Pozdrawiam