Wywiad Plus

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
mamala
Starszy referent
Zajmuję się: ps,św, stypendia
Kontakt:

Re: Wywiad Plus

Post autor: mamala »

CZĘŚĆ IV
DOTYCZY OSÓB LUB RODZIN KORZYSTAJĄCYCH ZE ŚWIADCZEŃ POMOCY SPOŁECZNEJ

(AKTUALIZACJA WYWIADU
I. DANE OSOBY, Z KTÓRĄ PRZEPROWADZONO WYWIAD:

tylko to pojawia się na pierwszej stronie-
Optima
Stażysta
Zajmuję się: PS
Kontakt:

Post autor: Optima »

Dołączę się do tematu, z tym że ja mam troszkę inny problem. Wczoraj wczytywałam dwa wywiady z TM - jeden działa bez zarzutu, z drugim mam taki problem, że nie mogę wygenerować wydruku :( Wywiad przeprowadzony, zautoryzowany, wczytany, a nie mogę go przesłać dalej do obróbki, bo go nie mogę wydrukować.... :o
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

No ale z jakiego powodu nie możesz? Przycisk nieaktywny? Jakiś błąd wychodzi?
pozdrawiam
Tomek
Optima
Stażysta
Kontakt:

Post autor: Optima »

Przycisk jest aktywny, ale po jego kliknięciu nic się nie dzieje - tzn, pojawia się okno "generowania wydruku" ale puste i wywiad nie otwiera się w pdf. Mam problem tylko z jednym wywiadem - reszta generuje się prawidłowo.
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

Proszę ustawić listę wywiadów przeprowadzonych na terminalu mobilnym na tym wywiadzie i z menu czynności wybrać zapisz do pliku -> wywiad i ten plik nam załączyć do zgłoszenia, to sprawdzimy co się dzieje.
Tomek
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Post autor: Ojciec76 »

Taka sytuacja:
1. pracownik socjalny uzupełnił Opis sytuacji rodziny dopiero po wczytaniu wywiadu do POMOSTU i zauważył, że nie przeniosło mu tego do kolejnego zleconego wywiadu. Domyślam się, że ten opis powinien być wprowadzony w Terminalu- wtedy by to kopiowało.
2. to samo pewnie dotyczy w części IV i informacji na stronie 1: sytuacja rodzinna, mieszkaniowa, zawodowa, zdrowotna, inna??
Solitudo cordis,
Solitudo animae
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

Do przenoszenia tych informacji służą parametry systemowe, odsyłam do instrukcji WYWIAD Plus
https://public.sygnity.pl/sites/default/ ... d_plus.pdf
rozdział Przygotowanie systemu POMOST Std do współpracy z WYWIAD Plus
pozdrawiam
Tomek
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Post autor: Ojciec76 »

Ponadto istnieje możliwość konfiguracji:
1) czy podczas zlecania I lub IV części wywiadu z POMOST Std, przesyłać na terminal ocenę sytuacji poprzedniego wywiadu, przeprowadzonego z tą samą rodziną. W tym celu w roli Administratora należy wybrać przycisk Parametry systemowe, odnaleźć parametr: Zlecenie oceny sytuacji i ustawić wartość na Tak;
2) czy podczas zlecania IV części wywiadu z POMOST Std, przesyłać na terminal opisowe aktualizacje sytuacji rodzinnej, mieszkaniowej, zawodowej, zdrowotnej i pozostałej z poprzedniego wywiadu cz. IV, przeprowadzonego z tą samą rodziną. W tym celu w roli Administratora należy wybrać przycisk Parametry systemowe, odnaleźć parametr: Zlecenie opisów aktualizacji i ustawić wartość na Tak.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
karolajna
Praktykant
Kontakt:

Post autor: karolajna »

witam
przy uzupełnianiu w terminalu cześć dotyczącej planu pomocy ---> forma i zakres pomocy przy wyborze świadczenia niepieniężnego wybór tej opcji pojawia się w rubryce świadczenie pieniężne podczas wydruku wywiadu. czy jest jakaś możliwość zmiany ustawień aby wydruki były w odpowiednich rubrykach.
SYGNITY
Starszy inspektor
Kontakt:

nie spotkałem się z tym, proszę o zgłoszenie na serwis Pomostu najlepiej z rysunkiem wydruku gdzie to widać
pozdrawiam
Tomek
ODPOWIEDZ