Hej,
mam do Was pytanie:
wpłynął wniosek o DM - 4 osoby, dochód 0,00 zł.
Ich wydatki na czynsz i inne opłaty to ponad 2 tys zł.
Chce prosić pracownika socjalnego o wywiad, bo ta cała sytuacja mi się nie podoba.
Czy zlecając wywiad środowiskowy piszecie do pracownika socjalnego jakieś pismo z prośbą przeprowadzenia wywiadu?
Wywiad środowiskowy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: Wywiad środowiskowy
ja np. nie piszę specjalnego pisma...pracownik który jest upowazniony przez Burmistrza do przeprowadzania wywiadów śrdowiskowych dotyczących dodatków mieszkaniowych (ma upoważnienie i legitymację) odbiera ode mnie, albo ja przekazuję komlet dokumentów ksero czyli wniosek i deklarację wnioskodawcy oraz zawiadomienie, które wysyłam do wnioskodawcy...kiedy wywiad o której godzinie...i to wszystko. Wyjasniam mu o co mi chodzi z tym wywiadem...jakie mam podejrzenia i na co powinien dokładniej zwrócić uwagępocztaok pisze: 12 sty 2024, 12:26 Hej,
mam do Was pytanie:
Chce prosić pracownika socjalnego o wywiad, bo ta cała sytuacja mi się nie podoba.
Czy zlecając wywiad środowiskowy piszecie do pracownika socjalnego jakieś pismo z prośbą przeprowadzenia wywiadu?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
dziękuję za odpowiedź, a jest konieczność informowania wnioskodawcy o konkretnej dacie wizyty pracownika socjalnego i wywiadu?:-) pisze: 12 sty 2024, 13:45ja np. nie piszę specjalnego pisma...pracownik który jest upowazniony przez Burmistrza do przeprowadzania wywiadów śrdowiskowych dotyczących dodatków mieszkaniowych (ma upoważnienie i legitymację) odbiera ode mnie, albo ja przekazuję komlet dokumentów ksero czyli wniosek i deklarację wnioskodawcy oraz zawiadomienie, które wysyłam do wnioskodawcy...kiedy wywiad o której godzinie...i to wszystko. Wyjasniam mu o co mi chodzi z tym wywiadem...jakie mam podejrzenia i na co powinien dokładniej zwrócić uwagępocztaok pisze: 12 sty 2024, 12:26 Hej,
mam do Was pytanie:
Czy zlecając wywiad środowiskowy piszecie do pracownika socjalnego jakieś pismo z prośbą przeprowadzenia wywiadu?![]()
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
no raczej tak....czytałam orzeczenie sądu...gdzie ktos sie odwołał bo miał byc przeprowadzony wywiad, podana data....a godziny nie bylo podanej i...wnioskodawca stwierdził, że on cały dzien nie bedzie siedzial w domu czekał, bo musiał pojsc do lekarzapocztaok pisze: 12 sty 2024, 14:11dziękuję za odpowiedź, a jest konieczność informowania wnioskodawcy o konkretnej dacie wizyty pracownika socjalnego i wywiadu?:-) pisze: 12 sty 2024, 13:45ja np. nie piszę specjalnego pisma...pracownik który jest upowazniony przez Burmistrza do przeprowadzania wywiadów śrdowiskowych dotyczących dodatków mieszkaniowych (ma upoważnienie i legitymację) odbiera ode mnie, albo ja przekazuję komlet dokumentów ksero czyli wniosek i deklarację wnioskodawcy oraz zawiadomienie, które wysyłam do wnioskodawcy...kiedy wywiad o której godzinie...i to wszystko. Wyjasniam mu o co mi chodzi z tym wywiadem...jakie mam podejrzenia i na co powinien dokładniej zwrócić uwagępocztaok pisze: 12 sty 2024, 12:26 Hej,
mam do Was pytanie:
Czy zlecając wywiad środowiskowy piszecie do pracownika socjalnego jakieś pismo z prośbą przeprowadzenia wywiadu?![]()

Oprócz Wywiad środowiskowy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
zmiany w ustawie o dodatkach mieszkaniowych
ha przel
umowa najmu,
Przekroczenie 50% powierzchni normatywnej
Alimenty
Zaległości w opłatach
tytul prawy maz i zona
Wydatki ze Spółdzielni
nowy wzór wniosku
Decyzja odmowna
zamieszkiwanie części lokalu