wywiad zdo gdzie i z kim - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 29 maja 2014, 8:28

z kim mają przeprowadzac pracownicy socjalni wywiad dotyczacy zdo?
justys

Napisano: 29 maja 2014, 8:40

z opiekunem w miejscu zamieszkania osoby niepełnosprawnej
aniaaa

Napisano: 29 maja 2014, 8:49

a co jeżeli opiekun nie zamieszkuje z osobą niepełnosprawną, w skład rodziny nie wpiszemy wtedy opiekuna
BGW

Napisano: 29 maja 2014, 8:52

a czy podzielicie sie swoim wnioskiem o wywiad?
justys

Napisano: 29 maja 2014, 9:18

to jak nie zamieszkuje a zależy mu na ZDO to niech tam się pojawi. U mnie jak pracownik nie zastanie go trzy razy to odmowa - uniemożliwienie przeprowadzenia wywiadu. Pracownik socjalny nie ma obowiązku zawiadamiać o godzinie i dniu wywiadu - ma na to 14 dni.
klawiatura
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 21 maja 2014, 11:02
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 9:21

justys pisze:a czy podzielicie sie swoim wnioskiem o wywiad?
już raz umieszczałam ale proszę
Załączniki
wywiad.doc
(30 KiB) Pobrany 186 razy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 10:05

ale z osoba wymagającą opieki też można przeprowadzić wywiad jak jest sprawowana opieka i ona wtedy podpisuje
xxxzzz

Napisano: 29 maja 2014, 10:21

Pracownik socjalny nie przeprowadzi wywiadu z osobą, która nie zamieszkuje pod danym adresem - ZAWSZE przeprowadza sie wywiad w miejscu zamieszkania,
wywiad przeprowadza sie zgodnie z rozporządzeniem, a wiec jesli ustawodawca wskazuje przeprowadzenia wywiadu w miejscu zamieszkania osoby niepełnosprawnej to wywiad przeprowadza sie z osoba niepełnosprawną, koniec, kropka.
Olesia

Napisano: 29 maja 2014, 10:23

osoba sprawująca opiekę zawsze powie że sprawuje tą opiekę i robi to jak najlepiej bo to jest kasa dla niej moim zdaniem jeśli jest to możliwe należy przeprowadzać wywiad z osoba wymagająca opieki
ja:

Napisano: 29 maja 2014, 11:16

Olesia pisze:
wywiad przeprowadza sie zgodnie z rozporządzeniem, a wiec jesli ustawodawca wskazuje przeprowadzenia wywiadu w miejscu zamieszkania osoby niepełnosprawnej to wywiad przeprowadza sie z osoba niepełnosprawną, koniec, kropka.
Ja uważam, że osoba niepełnosprawna wymagająca opieki nie jest stroną zainteresowaną by otrzymywać ZDO, bo to nie jej rekompensujemy utratę możliwości zarobkowania. Dlatego uważam, że należy wywiad przeprowadzić z opiekunem. A co w takim przypadku mam zrobić: głuchoniemy jednostronnie sparaliżowanym po wypadku komunikacyjnym?
Coś nie halo z tym wywiadem z niepełnosprawnym. On może nam co najwyżej potwierdzić lub zaprzeczyć stanowisku opiekuna - jak jest w stanie.
klawiatura
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 21 maja 2014, 11:02
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x