wywiady do ŚR - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 02 lut 2016, 12:45

Witam
mam pytanie czy robicie co pół roku wywiady (duże i aktualizacje) do świadczenia pielęgnacyjnego ?
Kaśka41

Napisano: 02 lut 2016, 12:55

Do świadczenia pielęgnacyjnego nie jest obowiązkowe robienie I lub IV tylko w szczególnych przypadkach.
Wymóg jest przy zasiłku dla opiekuna i specjalnym zasiłku opiekuńczym (przy rozpatrywaniu wniosku I a po upływie 6 mies. IV - to tak w skrócie).
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 02 lut 2016, 13:55

Oczywiście że robimy. Bez wynagrodzenia żeby było jasne!
izis

Napisano: 02 lut 2016, 14:10

no to tak jak my, zastanawiam się co nam jeszcze wcisną, a na pewno coś wcisną w związku z 500+ - reszta moim najulubieńszym programem ProRodzinnym przez duż P
Kaśka41

Napisano: 02 lut 2016, 14:34

A co mają Ci wcisnąć przy 500+? Nic więcej, zasady takie jak w zasiłku rodzinnym więc spokojnie.
Jedyne co dostaliście to wywiady i aktualizacje przy specjalnym zasiłku opiekuńczym i zasiłku dla opiekuna.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 lut 2016, 15:24

nie przesadzajcie socjalni. Ile wam dodatkowo doszło wywiadów rocznie? szczerze? Nas w rodzinnych co rusz coś dokładają i jakoś też bez wynagrodzenia. Nie mamy dodatków za pracę w terenie czy pracę socjalną ( nie ważne jak to się nazywa) ryczałtów za paliwo, dodatków za pranie itp. Goła pensja i to wstyd się przyznać jaka :o
Jola2

Napisano: 02 lut 2016, 15:26

Jola2 pisze:Goła pensja i to wstyd się przyznać jaka :o
Jak to jaka, minimalna płaca! Ktoś się chce zamienić? :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 02 lut 2016, 15:29

Ja również pracuję za minimalną.
moniula

Napisano: 02 lut 2016, 16:02

ja myślę że nie do końca widzicie co mamy do roboty ale chyba nie chce mi się polemizować, rodzinne mają cyrk tak naprawdę raz w roku w nowym okresie zasiłkowym, później się luzuje, paliwa przejeżdżę dużo więcej niż mam ryczałtu, amortyzacji samochodu nikt mi nie liczy, a co do dokładania, mam wrażenie że wszystko z czym inni sobie nie radzą wrzucają do nas, a co do 500+, kontrola wydatkowania do nas należy, bo po to są pracownicy socjalni, więc poniekąd na nas spada ponownie duża odpowiedzialność, a biorąc pod uwagę że ma się nie wliczać w dochód...... odpowiedz nasuwa się sama, i nie moim zamiarem było przekrzykiwanie się kto ma więcej pracy, bo każdy w naszej działce ma niewdzięczną pracę ale myślę że na argumenty bym wygrała.
Kaśka41

Napisano: 02 lut 2016, 16:09

Dramatyzujecie jak kury przed lisem.
A czy tak dużo roboty macie z zasiłkami rodzinnymi u siebie? Raczej nie bo np. u mnie socjalni jeszcze nic nie dostali w związku z zasiłkiem rodzinnym.
Poczytaj projekt ustawy 500+ a będziesz wiedziała, że jest na żywca przepisana z ustawy o świad. rodz.
A co za tym idzie? A właśnie to, że przy 500+ tak jak i zasiłku rodzinnym nie będzie dla Was żadnej roboty dodatkowej!

@edit:
z tym dokładaniem do "delegacji/wyjazdów" to przesada bo każdy wie jak to jest ze zwrotem, że mimo wszystko za żadne skarby nie oddaje się wyjazdów :)
Ale ciiiii :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem