wzajemne wyłączenia

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~Gocha

wzajemne wyłączenia

Post autor: ~Gocha »

Czy Wiecie coś na temat wzajemnych wyłaczeń między jednostakmi ? jestem z GPSU
~jadzia

Re: wzajemne wyłączenia

Post autor: ~jadzia »

jeśli są rozrachunki między jednostkami w gminie , to trzeba je wyłączyc. Np. u mnie dożywianie szkoły-ops. W ops nie wykazuję w r-ku wynków kosztów dożywiania a szkoła nie wykazuje tego jako przychodów. Gdyby były niezapłacone f-ry na koniec roku - jedna jednostka nie ujmuje tego jako zobowiązania a druga jako należnośc w bilansie. Prowadzę do tego konto pozabilansowe
~Gocha

Post autor: ~Gocha »

dzięki jadziu k-to 976?
~ala

Post autor: ~ala »

ja nie wyłączam, wyłącza u siebie skarbnik
~mo

Post autor: ~mo »

dokładnie my dajemy tylko skarbnikowi informację o tych wyłączeniach a ona juz u siebie wyłącza
~Jadzia

Post autor: ~Jadzia »

macie rację ja nie wyłączam tylko informację podaję co jest do wyłączenia, konto 976
~magda

Post autor: ~magda »

czy wykazuje ktoś wzajemne rozliczenia z zakądem gospodarki komunalnej (podległej pod urząd) w kwocie netto????
~Joanna

Post autor: ~Joanna »

co jeszcze wykazujecie oprócz dożywiania w tych wyłączeniach chodzi mi o przykłady?
~Joanna

Post autor: ~Joanna »

czy np wieczyste użytkowanie gruntu wykazuję w wyłączeniach?
Otrzymany samochód od jednostki nadrzędnej wykazuje w wyłączeniach dotyczących zmian w kapitałach własnych?
~jadzia

Post autor: ~jadzia »

rozchodzi się o to ,żeby gmina nie dublowała w swoich zbiorczych sprawozdaniach po jednej stronie kosztów a po drugiej przychodów, lub należności i zobowiązań, więc musicie to robic na logike. Jeśli wiadomo, że w jednej jednostce coś będzie kosztem a w drugiej przychodem to trzeba to wyłączyc.
ODPOWIEDZ