ejjj... to nie fair

no dobra dobra....
Ale kwh, dochód z gospodarstwa rolnego itd, w tym definicje stosuję taką jaką wówczas stosowałam wydając decyzje przyznającą.
ostatnio miałem podobną sprawę ze wznowieniem do 3 wniosków: pani nie wykazała dochodu z gosp.rolnego
zarówno stawki 1kWh jak i przeliczanie dochodu z gosp. rolnego liczyłem z uwzględnieniem danych na dzień złożenia wniosków w 2022r. i 2023r. Pani wniosła odwołanie od powyższych decyzji uchylających - SKO jednak nie stwierdziło żadnych nieprawidłowości.
moim zdaniem przyjęcie np. dochodów z gosp. rolnego przy uwzględnieniu przeciętnego dochodu z pracy w gosp. rolnym na dzień wydania decyzji uchylającej byłoby po prostu niesprawiedliwe
żeby ustalenia faktyczne
były miarodajne nie można do tej samej sytuacji zastosować dwóch różnych stanów prawnych
babeczka nie wykazała dochodów z gosp. rolnego w konkretnym stanie prawnym na dzień złożenia wniosku w konkretnej dacie.
teraz żeby miarodajnie ustalić w jakiej wysokości należałby jej się dodatek gdyby dochód z gosp. rolnego jednak wykazała należy zastosować taki sam stan prawny - dla mnie to logiczne...
zwraca różnicę w podwójnej wysokości i tyle.