Wzór decyzji wagaszającej prawo do ZP ?ktoś posiada? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 03 mar 2014, 16:35

ktoś posiada takowy wzór chodzi mi o podstawe prawną dokłanie
~Martusia

Napisano: 03 mar 2014, 16:37

a czemu chcesz wygasic decyzje?
~Basia

Napisano: 03 mar 2014, 16:50

Bo nastąpił zgon wnioskodawczyni, i chce ją wygasić dać do wiadomości dla męża....i nie wiem czy z samego KPA czy ust. o ŚR. też wstawić. Może ktoś ma wzór?
~Martusia

Napisano: 03 mar 2014, 16:56

ja piszę tylko notatkę służbową, bo wnioskodawca nie żyje..
~Basia

Napisano: 03 mar 2014, 16:56

jeśli decyzja była na Panią to zamykasz w programie i robisz notatkę do teczki.
~znaczek

Napisano: 03 mar 2014, 17:00

chyba że decyzję doręczasz na kwaterę na cmentarzu. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2014, 17:00

Panie kontrolujące powiedziały mi BROŃ PANIE BOŻE NOTATKI! Trzeba wygasić decyzje bo stała się bezprzedmiotowa....a stwierdzenie nieważności nakazuje przepis prawa gdyby Pani była samotna to decyzję, ze jest mąż do wiadomości dla męża.....
to jak ktoś posiada?
~Martusia

Napisano: 03 mar 2014, 17:11

zrobiłam błąd jeżeli Pani byłaby samotna to wpinam do teczki a jak mąż to do wiadomości nooo ludzie posiada ktoś takowy wzór plissss.....
~Martusia

Napisano: 03 mar 2014, 17:18

bzdury. Niech panie z kontroli wskażą stronę takiej decyzji. Chyba że w jednym egzemplarzu a/a. Ale wtedy nie jest to decyzja, bo decyzja wiąże organ od momentu jej doreczenia stronie, co ze zrozumiałych względów może nastręczać pewnych trudności, gdy strona nie żyje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 03 mar 2014, 18:45

Tak jak wyżej napisał Kronos. Fakty są takie - zgodnie z KPA decyzje wydaje się w dwóch egzemplarzach, ważna jest od momentu doręczenie stronie. W tym przypadku strona postępowania nie żyje - komu chcesz doręczyć decyzję? A jak nie masz komu jej doręczyć, to wydawanie jej jest bez sensu bo nigdy się nie uprawomocni. Małżonek nie jest stroną postępowania nawet gdy żona żyje. A po jej śmierci to już nawet nie jest małżonkiem tylko wdowcem - nie masz prawa mu czegokolwiek doręczać.

\'powiedziały mi BROŃ PANIE BOŻE NOTATKI!\'

Niech Ci wskażą podstawę prawną.

\'jest mąż do wiadomości dla męża\'

Niech Ci wskażą podstawę prawną.

Ja powiem krótko - bezprawie, czepialstwo, sobiepaństwo, ignorancja i niekompetencja kontrolujących.

Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x