Wzór zaświadczenia - Wsparcie kobiet w ciąży i rodzin „Za życiem”

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 25 sty 2017, 10:59

(pieczątka zakładu) ……………………………………
(miejscowość) dnia,…………………………………..

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE
Stwierdzające ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalna choroba zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu
Nazwisko i imię ………………………………………………………................................................
Data urodzenia ……………………..... PESEL ……………………………………………..
Zamieszkała ………………………………………………………………………………………….
Rozpoznanie:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Cel wydania zaświadczenia: ubieganie się o jednorazowe świadczenie z tytułu urodzenia się dziecka, u którego zdiagnozowano ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu

Oświadczam, że posiadam specjalizację II stopnia i/ lub tytuł specjalisty w dziedzinie: położnictwa i ginekologii, perinatologii lub neonatologii;
Jestem lekarzem ubezpieczenia zdrowotnego, w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych

(pieczęć i podpis lekarza specjalisty)

okaże się przy kontroli czy słuszne, a co do informacji o dziecku urodzonym, ciąży czy chorobach to już lekarz jest od tego i niech pisze w rozpoznaniu czy urodziła czy urodzi
Tayfel
Praktykant
Od: 09 mar 2016, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 sty 2017, 13:59

a dlaczego ma pisać rozpoznanie? skoro oświadcza i podpisuje się pod tym, że dziecko urodziło się z taką chorobą, która była nieuleczalna i zagrażająca życiu to mnie nie interesuje jak nazywała się ta choroba. wiele osób krępowałoby się, składać takie zaświadczenie, żeby później każdy wiedział na co było dziecko chore...
gosc

Napisano: 25 sty 2017, 22:30

Czy nieważne jest jakiej specjalności będzie lekarz. Ma być poprostu II specjalność? Czy kris jyz dostał jakieś zaś?
karola18

Napisano: 26 sty 2017, 16:44

byłam dzis by złozyc wniosek o te 4 tys i szlak mnie trafił bo mam dziecko niepełnosprawne ma wade serca ale ze została wykryta po urodzeniu to nie moge sie o to starac to prawda?
[email protected]

Napisano: 27 sty 2017, 12:02

powinna być stwierdzona w okresie prenatalnym albo podczas porodu
prawda

Napisano: 27 sty 2017, 12:04

"Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalna choroba zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu".
Gość

Napisano: 27 sty 2017, 12:06

"Ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalna choroba zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu".
Gość

Napisano: 02 lut 2017, 13:05

Opsik, wczytałam się i rzeczywiście tak to wygląda - jak mowa o zaświadczeniu z art 4 ust. 3 to tak, jakby dotyczyło to tylko rodzin, które posiada już dziecko, a w innych przypadkach wystarczyłoby tylko przebywanie w ciąży, nawet nie obarczonej ryzykiem - czyli żeby wnioskować o asystenta w trakcie ciąży wystarczyłaby np. karta ciążowa.
Nawet jak połączyć ust. 1 art. 8 z art. 4 ust. 1 pkt 3 oraz ust. 2 pkt 2-4 - to tu też piszą tylko "dla dziecka, ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM", co oznacza, że nie tylko tego, u którego zdiagnozowano ciężkie upośledzenie, ale każdego.
Błąd ustawodawcy, albo nasza nadinterpretacja - wyjdzie w praniu, jak odmówią asystenta matce zdrowego dziecka a ona się odwoła.
m_alaczek
Stażysta
Od: 07 lis 2016, 11:54
Zajmuję się: ST/DM

Napisano: 15 lut 2017, 10:19

ja dostałam zaswiadczenie o takiej tresci, jaka byla zawarta w ustawie i obyło ise bez problemow
Gość

Napisano: 17 lut 2017, 13:45

........................................................ .....................................
(pieczęć zakładu opieki zdrowotnej (miejscowość i data)
lub praktyki lekarskiej)

ZAŚWIADCZENIE LEKARSKIE

potwierdzające ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą życiu, które powstały w prenatalnym okresie rozwoju dziecka lub w czasie porodu

Imię i Nazwisko ………………………………………………………………………………..

PESEL ………………………………………………………………………………………...

zam. …………...………………………………………………………………………………..

Potwierdzam ciężkie i nieodwracalne upośledzenie albo nieuleczalną chorobę zagrażającą życiu, które powstały:
 w prenatalnym okresie rozwoju dziecka
 w czasie porodu w dniu ………………………..

* właściwe podkreślić

Potwierdzam, że jako lekarz:

 mam zawartą umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej z Narodowym Funduszem Zdrowia * TAK / NIE

 jestem, zatrudniony lub wykonuje zawód w przychodni, z którą NFZ zawarł umowę o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej * TAK / NIE

 posiadam specjalizację II stopnia lub tytuł specjalisty w dziedzinie:

- położnictwa
- ginekologii
- perinatologii
- neonatologii

* właściwe podkreślić

.................................................
(pieczątka i podpis lekarza)

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x