Z-3

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
TomekM
Referent
Zajmuję się: Pfron
Kontakt:

Z-3

Post autor: TomekM »

W Z-3 w tabeli 3 "składniki wynagrodzenia za okresy roczne", wykazując trzynastkę, liczbę dni, które pracownik był obowiązany przepracować podajecie 255 dni czy tyle ile faktycznie w danym roku było do przepracowania, czyli w 2023 r. 250 dni?
mgops7
Podinspektor
Zajmuję się: płace, księgowość
Kontakt:

Re: Z-3

Post autor: mgops7 »

tyle ile faktycznie było do przepracowania
slapi
Stażysta
Zajmuję się: dm/de/kadry/płace
Kontakt:

Post autor: slapi »

Proszę o pomoc w wypełnieniu Z-3. Kilka lat nie wypełniałam Z-3 bo sami wypłacamy zasiłki a teraz muszę. Czy w składnikach rocznych 13 wpisuję jako suma miesięcznych kwot brutto z całego roku po uzupełnieniu, czy nie uzupełnioną sumę faktycznie wypłaconych, czy już wyliczoną 8,5%?
Kowalik15
Referent
Zajmuję się: KADRY/ŚR/FA/AOON
Kontakt:

Post autor: Kowalik15 »

Ja wpisuje nieuzupełnioną kwotę czyli faktycznie wypłaconą. Podaje tam ilość dni przepracowanych. W uwagach tylko daje adnotacje, że jest to kwota nieuzupełniona.

Wysyłam bardzo dużo Z-3 i ZUS jedynie zwracał uwagę żeby pamiętać o tych uwagach żeby dopisywać, że jest to kwota nieuzupełniona.
ODPOWIEDZ