z pracownika na kierownika

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Kaśka79

z pracownika na kierownika

Post autor: Kaśka79 »

Witam.Czy ktoś z Was zrobił studia podyplomowe z organizacji pomocy społecznej? i jaką dokładnie trzeba mieć obecnie ukończoną specjalizację aby objąć funkcję Kierownika MOPsu?
many

Re: z pracownika na kierownika

Post autor: many »

Witam
Teraz już nie ma studiów podyplomowych w tym zakresie, według ustawy trzeba mieć specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej, i prowadzone jest to w formie kursu- szkolenia.
Ja jestem uczestnikiem specjalizacji na Akademii Krakowskiej.
Kaśka79

dzięki wielkie MANY Jesteś zadowolona/zadowolony?dziwne ze jest to w formie kursu..
Bbb

Post autor: Bbb »

Ja skończyłam organizację na studiach podyplomowych, w 2010 r.
Kaśka79

Chodzi mi o "obecnie"..a co z tym tematem> "na specjalnościach pedagogicznych należy legitymować się przygotowaniem pedagogicznym"
Kaśka79

Czy po studiach magisterskich na pedagogice ogólnej o specjalizacji praca socjalna i resocjalizacja ma się przygotowanie pedagogiczne? bo róznie o tym piszą..
zainteresowana

Post autor: zainteresowana »

do many
i jak wygląda ta specjalizacja na AK
da się przeżyć czy ciężko, dużo zaliczeń ???
Gość

Post autor: Gość »

ja polecam w Kolegium Służb Społecznych w Lublinie ukończyłam wysoki poziom, super podejście ukończyłam w czerwca br.
Many

Post autor: Many »

Teraz z tego zakresu nie ma już podyplomówek, są kursy, szkolenia ale wszędzie jest ta sama podstawa programowa określona rozporządzeniem.
A na AK da się przeżyć, jedni wykładowcy się bardziej przykładają, inni mniej ogólnie jest ok. Mogę polecić.
Gość

Post autor: Gość »

Też polecam Kolegium Służb Społecznych w Lublinie. Z tego co wiem, to można jeszcze się zapisać na tą edycję.
ODPOWIEDZ