z pracownika na kierownika
z pracownika na kierownika
Witam.Czy ktoś z Was zrobił studia podyplomowe z organizacji pomocy społecznej? i jaką dokładnie trzeba mieć obecnie ukończoną specjalizację aby objąć funkcję Kierownika MOPsu?
Re: z pracownika na kierownika
Witam
Teraz już nie ma studiów podyplomowych w tym zakresie, według ustawy trzeba mieć specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej, i prowadzone jest to w formie kursu- szkolenia.
Ja jestem uczestnikiem specjalizacji na Akademii Krakowskiej.
Teraz już nie ma studiów podyplomowych w tym zakresie, według ustawy trzeba mieć specjalizację z zakresu organizacji pomocy społecznej, i prowadzone jest to w formie kursu- szkolenia.
Ja jestem uczestnikiem specjalizacji na Akademii Krakowskiej.
dzięki wielkie MANY Jesteś zadowolona/zadowolony?dziwne ze jest to w formie kursu..
Ja skończyłam organizację na studiach podyplomowych, w 2010 r.
Chodzi mi o "obecnie"..a co z tym tematem> "na specjalnościach pedagogicznych należy legitymować się przygotowaniem pedagogicznym"
Czy po studiach magisterskich na pedagogice ogólnej o specjalizacji praca socjalna i resocjalizacja ma się przygotowanie pedagogiczne? bo róznie o tym piszą..
do many
i jak wygląda ta specjalizacja na AK
da się przeżyć czy ciężko, dużo zaliczeń ???
i jak wygląda ta specjalizacja na AK
da się przeżyć czy ciężko, dużo zaliczeń ???
ja polecam w Kolegium Służb Społecznych w Lublinie ukończyłam wysoki poziom, super podejście ukończyłam w czerwca br.
Teraz z tego zakresu nie ma już podyplomówek, są kursy, szkolenia ale wszędzie jest ta sama podstawa programowa określona rozporządzeniem.
A na AK da się przeżyć, jedni wykładowcy się bardziej przykładają, inni mniej ogólnie jest ok. Mogę polecić.
A na AK da się przeżyć, jedni wykładowcy się bardziej przykładają, inni mniej ogólnie jest ok. Mogę polecić.
Też polecam Kolegium Służb Społecznych w Lublinie. Z tego co wiem, to można jeszcze się zapisać na tą edycję.
Oprócz z pracownika na kierownika - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
okres.
Zasiłek stały - sprawa dość skomplikowana
zasiłek stały a okresowy po ostatnich zmianach ustawy
specjalistyczne usługi opiekuńcze
składki krus
Ekspertyza do kasacji
wywiad do sw rodzinnych-opieka mężą nad żona (nie mieszkaja)
POŻYCZKA Z PUP
Czy rada gminy może??????????
eksmisja_rozwód_prawo do lokalu??? proszę o pomoc
Okresowy czy celowy?
Dochód z praktyki
kryterium dochodowe
Helios
wszczęcie postępowania i decyzja
aspirant pracy socjalnej