za jaki mieisąc dochody decyzja zmieniająca na styczeń czer

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
nowy

za jaki mieisąc dochody decyzja zmieniająca na styczeń czer

Post autor: nowy »

Przed zmianą decyzji na styczeń czerwiec, bierzecie oświadczenia o dochodach, jeżeli tak to za jaki miesiąc? Czy robicie wszczęcie postępowania przed zmiana decyzji, kiedy wystawiacie decyzję, jest jakiś termin? od września przejąłem stypendia i nie jestem w temacie, czytałem ustawę ale nic nie jest napisane o decyzjach zmieniających.
Natalia**

Re: za jaki mieisąc dochody decyzja zmieniająca na styczeń c

Post autor: Natalia** »

my wysyłami pisma z terminem do złożenia oświadczenia o aktualnej sytuacji bytowej i dochodowej. Wysyłamy je po otrzymaniu pieniędzy, czyli zazwyczaj w kwietniu i dajemy termin do początku maja. W połowie maja wydajemy decyzje. I termin rozliczenia faktur do początku czerwca. Dochody liczymy od grudnia do maja. Sprawdzamy każdy miesiąc. (Fajnym systemem jest zrobienie tabeli dochodów w excel'u)
anuśka

Post autor: anuśka »

wow! od grudnia do stycznia? nie zazdroszcze. U nas robimy tak ze luty-marzec zbieram oświadczenia czy wyrazaja zgode na zmiane decyzji, na tym samym osiwadczeniu mam zapis czy dochody sie zmienily czy nie, jesli tak to za poprzedni miesiac mi daja
anuśka

Post autor: anuśka »

mialo byc : od grudnia do maja? i oni Wam przynosza za kazdy miesiac czy jak?
ODPOWIEDZ