Stypendium było wydane od września do listopada. Teraz w marcu wzięłam od kobiety oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji i pod spodem napisała mi, że dochód uległ zmianie i przekracza kryterium dochodowe. Co w tej sytuacji można zrobić? Zostawić to oświadczenie czy wydać decyzje zmieniająca odmowną?
?
Czy pisać odmowe decyzji?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne
- Kontakt:
Re: Czy pisać odmowe decyzji?
Wg mnie to kwestia najistotniejsza to jak wydałaś decyzję pierwszą. Jeżeli na rok szkolny 2014/2015 i w okresie od IX-XII to po wszczęciu postępowania i odebraniu oświadczenia o przekroczeniu to przeliczasz dochody i uchylasz
dokładnie
trudno tu cokolwiek doradzić jak się nie widzi decyzji, którą wydałaś w październiku
trudno tu cokolwiek doradzić jak się nie widzi decyzji, którą wydałaś w październiku
-
- Stażysta
- Kontakt:
Tak wydalam na rok szkolny 2014/2015 i w okresie od IX- XI 2014 w treści pisałam dlaczego przyznaje stypendium na część roku szkolnego i ze w przyszłym roku ponownie będzie można skorzystać ze stypendium jak dostaniemy dotacje ....
od kiedy przekracza jej dochód? przyznaj jej na te miesiące od stycznia, kiedy spełniała kryterium a wstrzymaj albo cofnij od momentu,kiedy przekracza
-
- Stażysta
- Kontakt:
W grudniu zawarła związek małżeński i teraz jak robię weryfikacje to doliczam dochody z pracy męża, stypendium przyznane było do listopada, więc tutaj byłoby wszystko w porządku.......
Oprócz Czy pisać odmowe decyzji? - Stypendia przeczytaj również:
Stypendium bez rachunków
Różnica stypendium
korekta PIT-8c do SKarbowego - Sygnity
Laptop na raty
świadczenie
Dziecko w placówce a stypendium?
nowa umowa o pracę... za granicą
Stypendia szkolne a pierwszy dzwonek
Uzyskanie dochodu
szkolenie
za jaki mieisąc dochody decyzja zmieniająca na styczeń czer