za mała kwota dotacji na wypłatę DE - Dodatek energetyczny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 20 kwie 2015, 16:00

Witam,
mam problem polegający na złożeniu za małego zapotrzebowania na wypłatę DE na kwiecień 2015, czy możemy wypłacić ze środków własnych a później ubiegać się o zwrot?
Sofia

Napisano: 20 kwie 2015, 18:06

raczej nie...
to zadanie zlecone, więc pod szczególnym nadzorem,
nasz skarbnik w żadnym wypadku nie wypłaci zadania zleconego z własnych środków,
musisz wystąpić o zwiększenie dotacji
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Napisano: 21 kwie 2015, 8:17

Jeżeli zdarza nam się taka sytuacja to my zawsze płacimy ze swoich a przy następnym miesiącu wykazujemy że zabrakło i dostajemy więcej.
Fantomas

Napisano: 21 kwie 2015, 12:45

Zgadzam się z Fantomasem wypłacić ze swoich (jest to ten sam dział i rodział w budżecie, więc nie ma zamieszania z przesunięciem środków). Następnie przy kolejnym zapotrzebowaniu w czerwcu wystapić o więcej kasy.
A tak na marginesie. Pieniądze na DE należy zabezpieczyć dla wszystkich osób pobierających DM!
BooBoo

Napisano: 21 kwie 2015, 14:29

ojojoj.... to lepiej zadzwoń do źródła czyli do urzędu wojewódzkiego czy możecie wypłacać zlecone z własnych środków,

wiem że u nas była straszna chryja ze zleconymi, nie o DE,
o coś innego nie wiem dokładnie o co, wiem że skarbnik miał duże nieprzyjemność po kontroli,
a w konsekwencji nieprzyjemności miał pracownik który to wypłacił (zlecił wypłatę, przygotował do wypłaty ... ufff)

bynajmniej ja się asekuruję i na przelewie do kasy zawsze piszę następującą adnotację:
"Termin wypłaty do 10 kwietnia 2015 r. pod warunkiem otrzymania dotacji
od Wojewody Kujawsko - Pomorskiego na realizację niniejszego zadania zleconego."

u nas była nawet awantura o to, że pieniądze przyszły ale nie było decyzji o przyznaniu dotacji,
nawet wtedy skarbnik nie chciał wypłacić

ja ostrzegam, ale róbcie jak chcecie...
GORZATKA
GORZATKA
Referent
Od: 12 sie 2004, 0:26
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x