ZA TYDZIEŃ NOWY OKRES ZASIŁKOWY ;-) - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]

Napisano: 22 sie 2014, 12:59

A ja tam nie mam złego nastroju... owszem pracy będzie dużo, ale czy to powód do narzekań? Ogarneło się w tamtym roku to i teraz się ogarnie. dodam, że mamy ok 50 wniosków na fa i z 500 na rodzinne. Jesteśmy we 2.
A....

Napisano: 22 sie 2014, 13:02

jak człowiek ponarzeka to troszke lżej zaraz ;)
do Lutka7 - dzięki za dobre słowo :D
asiak

Napisano: 22 sie 2014, 13:18

ja zamierzałam od poniedziałku uciec na 5 dni urlopu .. a dzisiaj ukazało się w cas nowe sprawozdanie do 27 sierpnia :lol:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 13:41

ewalu pisze:ja zamierzałam od poniedziałku uciec na 5 dni urlopu .. a dzisiaj ukazało się w cas nowe sprawozdanie do 27 sierpnia :lol:
Pogięło ich z tymi sprawozdaniami :evil:
Ruda1
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 07 maja 2014, 10:45
Zajmuję się: FA/SR/SW/CP i wszelkie dodatki

Napisano: 22 sie 2014, 13:43

do Lutka7 - prawie za darmo, bo nasi podopieczni maja większe dochody za nic nierobie, ja pracując uczciwie za najniższą krajową na nic się nie łapie.

Irytujące jest że jak przychodzi do wypełnienia głupiego wniosku do nie potrafi ale skargę wnieść gdzie jaką i nawrzeszczeć na nas to już umie i palcem nie trzeba pokazywać że tu dzieci tu on tu rodzina. Ludziom się po prostu nie chce.

Oczywiście nie wszyscy to takie orły, czasami jestem pozytywnie zaskoczona. We wrześniu jest zabawnie.
nora

Napisano: 22 sie 2014, 13:56

ja się jadę odstresować i nabrać radości (na nowy okres zasiłkowy) od 29.08 do 1.09. tylko czy te 4 dni wystarczą?? :P
jakajakaja
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 lip 2014, 12:45
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 14:04

obecnie jest to moja druga umowa na zastępstwo w tej samej gminie, pierwsza była 4 lata temu,wtedy byłam przygotowana i duzo rzeczy umiałam , teraz jak siedzę od maja ma takiego stresa, tyle przepisów sie zmieniło a dochody uzyskane i utracone chyba będą sniły mi się po nocach:( tego najbardziej się obawiam, nie jestem przygotowana na wrzesień
manilla

Napisano: 22 sie 2014, 14:05

nora pisze:do Lutka7 - prawie za darmo, bo nasi podopieczni maja większe dochody za nic nierobie, ja pracując uczciwie za najniższą krajową na nic się nie łapie.
powiem tak .. to znaczy napiszę .. nie chciałabym tych pieniędzy i tych chorych dzieci .. ale też czasami ma chwile słabości gdy płacę zasiłek większy niz moje wynagrodzenie :oops:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 14:11

ale nikt nic nie ma do osób które mają chore dzieci rodziny ja to bym im mogła nawet dwa czy trzy tysiące płacić i ja osobiście ciesze się że mam zdrowe dzieci ...
tylko często jest tak że ludzie naciągają i ja uważam że nie jest sprawiedliwe np jak matka dostaje takie same pieniądze i musi byc z dzieckiem 24 na dobę bo wymaga ciągłej i stałej opieki i matka która np posyła dziecko do szkoły i dziecko funcjonuje "w miare" normalnie bo jakieś schorzenie ma np adhd
asiak

Napisano: 22 sie 2014, 22:47

My już od jakichś 2 tyg., wydajemy i przyjmujemy wnioski (na dziennik oczywiście przyjmiemy je dopiero 1-09-2014 r. ) - o tyle mniej będziemy mieć później ludzi na korytarzu. Trzeba to przecież ogarnąć jakoś... jak co roku :)
EWELInn

Strona 2 z 3    [ Posty: 21 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x