zaangażowanie do planu - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 paź 2015, 7:48

Witam, na ostatnim szkoleniu (śląsk) mówiono nam aby w sprawozdaniach pokazywać faktycznie angażowane środki, nawet jeśli one są większe od planu :) mój skarbnik nie przyjął mi takiego sprawozdania. Jakie macie zdanie ? kogo słuchać, po co te szkolenia ?
krak

Napisano: 22 paź 2015, 7:58

Szczerze powiem nie wiem po co to szkolenie i całe zaangażowanie skoro i tak nie możemy wykazać faktyczne tylko do wysokości planu. U mnie też Pani Skarbnik nie przyjęła mi sprawozdania z większym zaangażowaniem niż plan.
e-dyta
Stażysta
Od: 26 sty 2015, 11:05
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2015, 8:05

a ja wykazuję czasem zaangażowanie wyższe niz plan przy zadaniach zleconych bo czasem sie zdarza że państwo nie zdąży zwiększyć planu a decyzje są wydane bo muszą być a do zadań zleconych nie możemy dołożyć z własnych. Ale przy zadaniach własnych oczywiście skarbnik nie pozwala przekroczyć planu .
mk1

Napisano: 22 paź 2015, 10:20

Ja również wykazuję od tego roku zaangażowanie wyższe niż plan przy zadaniach zleconych, bo często Wojewoda nie zdąży zwiększyć planu a decyzje są wydane bo muszą być.
Anna5

Napisano: 22 paź 2015, 11:39

Ja wykazuje zaangażowanie większe od planu przy zasiłkach stałych i skarbnik przyjmuje
zosia 1

Napisano: 22 paź 2015, 14:34

Całe to zaangażowanie to bzdet. Może gdyby UW przyznał konkretną kwotę a nie cykał po trochę 10 razy.
Logika podpowiada, że nie mogę zarezerwować czegoś czego nie ma ale jednocześnie nie mogę nie uwzględnić podjętej decyzji. Ja księguję zaangażowanie do wysokości planu więc wychodzi wielkie g.
Jest to w obecnej sytuacji jedynie dodatkowa praca a nie instrument pozwalający oszacować rezerwę w danym paragrafie.
Ze strony technicznej: Jeśli w danym paragrafie mam większe zaangażowanie niż plan to w bestii jest to wykazane jako błąd i pewnie skarbnicy z tego względu nie pozwalają na to.
afi

Napisano: 23 paź 2015, 13:12

u mnie takie samo g....no jak u afi
myha

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem