zaangażowanie ponad plan
zaangażowanie ponad plan
czy wykazujecie w Rb-28s zaangażowanie powyżej planu finansowego, np. na zasiłki stałe, składki zdrowotne?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zaangażowanie ponad plan
Dotychczas nie ale po zmianach czekam na decyzję Skarbnika i czy przepuści to Bestia
zaangażowanie nie może być większe niż plan - dyscyplina się kłania
to jak pokazujesz zaangażowanie z wydanych decyzji, gdy wojewoda kapie Ci groszem, ze ledwo wystarcza na koniec kwartału? realne zaangażowanie to to z wydanych decyzji administracyjnych. Ja do tej pory kombinowałam do wysokości planu ale mam świadomość, że to jest niepoprawnie
byłam na szkoleniu i ewidentnie należy w ciągu roku wykazywać realne zaangażowanie nawet jeśli jest ponad plan
ale dlaczego gmina ma dawać środki własne na zasiłki stałe i składki, skoro są one w 100% finansowane z BP? Wojewoda sukcesywnie w ciągu roku zwiększa plan i na koniec roku raczej jest ok, gmina nie musi dokładać. Gmina teraz zwiększy plan ze środków własnych, żeby plan pokrył zaangażowanie a pod koniec roku będzie zmniejszać plan, bo wojewoda da kasę? Bez sensu trochę. Są gminy, które nie znajdą w swoich budżetach takich sztucznych pieniędzy
a zaangażowanie wypadałoby pokazać realne a nie kombinowane do planu...
Oprócz zaangażowanie ponad plan - Księgowość przeczytaj również:
budżet efs
podstawa chorobowego
fundusz alimentacyjny i zaliczka
Odpis na ZFŚS jakie konto kosztów?
rodziny zastępcze
Opiekun prawny
wyjasnienia
sprawozdania
data sporządzenia
Diety za komisję alkoholową?
odpis usług opiekuńczych rzis
księgowanie odpis aktualizacyjny
WNiP - księga inwentarzowa
wygaśnięcie zaliczki alimentacyjnej
wygaśnięcie zaliczki alimentacyjnej
talony żywnościowe dla podopiecznych ???