ZABEZPIECZENIE W TRAKCIE TRWANIA SPRAWY O ALIMENTY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 sie 2015, 13:02

Witam, czy przyznajecie zasiłek rodzinny osobie która samotnie wychowuje dziecko i przedstawia postanowienie sądu o udzieleniu zabezpieczenia poprzez zobowiązanie pozwanego do zapłaty na rzecz małoletniego kwoty po... do czasu prawomocnego zakończenia postępowania w sprawie o alimenty.
mops147

Napisano: 26 sie 2015, 13:40

Podbijam temat bo Pani mega roszczeniowa, ktoś miał może taką sytuację bądź może się wypowiedzieć to porszę, SPRAWA PILNA!
mops147

Napisano: 26 sie 2015, 13:47

A w akcie urodzenia widnieje ten Pan jako ojciec dziecka i jaki jest stan cywilny tej Pani??
Elzka

Napisano: 26 sie 2015, 14:16

ojciec dziecka - nie mąż
mops174

Napisano: 26 sie 2015, 14:55

To może ELMER LUB EWALU ?
mops147

Napisano: 26 sie 2015, 15:11

ja przyznaję....... zabezpieczenie powodztwa jest ustaleniem (tymczasowym) świadczeń alimentacyjnych na rzecz dziecka
~o~

Napisano: 27 sie 2015, 8:07

A Pani mężatka? Jak tak to dochody męża.
bogusik

Napisano: 27 sie 2015, 9:22

~o~ pisze:ja przyznaję....... zabezpieczenie powodztwa jest ustaleniem (tymczasowym) świadczeń alimentacyjnych na rzecz dziecka
w ustawie jest jasno że maja być alimenty a nie zabezpieczenie wiec nic z tego , musi czekac....
tak samo zabezpieczenie nie jest dochodem nieopodatkowanym jak tu niektórzy sądzą...
Gość

Napisano: 27 sie 2015, 9:26

GOŚCIU..... w ustawie w art.7 pkt 5 .......to są nie alimenty ale świadczenia alimentacyjne

Jak dla mnie zabezpieczenie powództwa alimentacyjnego jest świadczeniem alimentacyjnym
~o~

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x