dochód ze ŚR do 500+ się raczej zaczytuje ... odwrotnie już nie ... a wysyp jest teraz rodzinnego bo ludzie składają na świadczenie wychowawcze i okazuje się, że do rodzinnego się łapią .....taka uwaga moja
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
U mnie część dochodów jest zaczytywanych z ŚR - głównie te nowe wnioski(osoby które nie pobierały ŚR przed 2015 rokiem), a jak ktoś pobierał rodzinne wcześniej i dalej pobiera w bieżącym okresie to system zaczytuje mi same 0.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
witam,
rodzina zastępcza chce złożyć wniosek na swoje biologiczne dziecko, mają jedno, więc kryterium 800 zł, ale co z wynagrodzeniem rodziny zastępczej, czy liczyć to do dochodu rodziny czy nie?