Zadania asystenta rodziny - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 13 lut 2015, 11:20

Jeśli jest na zadaniowym czasie pracy w jaki sposób określić zadania a dokładniej czas na wykonania zadania. Jak go z tego rozliczyć.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2015, 19:28

po to dajesz zadaniowy czas pracy bo nie jestes w stanie okreslić w jakim dokładnie czasie ma wykonac zadanie!!! A zadanie to praca w terenie z dana rodzina i to możesz sprawdzić czy asystent był czy nie był danego dnia u rodziny.
tom 1

Napisano: 15 lut 2015, 20:17

Nieprawda alanka. Pracownikowi zatrudnionemu w zadaniowym czasie pracy na realizację zadań nie powinno przekroczyć 8 godzin na dobę i 40 godz. w tygodniu. Ja za radą prawnika w umowie rozpisałam że na czynności administracyjne zajmuje mu 20% czasu, na pracę na rzecz rodzin 80%.W niektórych ośrodkach ten rozkład wygląda 25% do 75%.
ala1

Napisano: 17 lut 2015, 16:25

Tom1
po to dajesz zadaniowy czas pracy bo nie jestes w stanie okreslić w jakim dokładnie czasie ma wykonac zadanie!!!
KP mówi, ze pracodawca po porozumieniu z pracownikiem ustala czas niezbędny do wykonania powierzonych zadań. (z uwzg. norm to jasne).
A zadanie to praca w terenie z dana rodzina

Przecież czegoś się oczekuję, jakiegoś rezultatu. Np. Po poł roku rodzina powinna samodzielnie to to i to.

ala1
Ja za radą prawnika w umowie rozpisałam że na czynności administracyjne zajmuje mu 20% czasu, na pracę na rzecz rodzin 80%.
W której części umowy? czy w dodatkowych war. zatrudn. Mowie o umowie o pracę nie zleceniu.
Denerwować się, to znaczy mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych. E. Hemingway
alanka
Awatar użytkownika
Referent
Od: 07 mar 2007, 16:04
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x