Zadania sekretarza ZI - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 22 maja 2012, 11:38

Jakie zadania ma sekretarz Zespołu?
~Marta

Napisano: 22 maja 2012, 12:32

u mnie jest na sztukę, nic nie robi,pojawi się na zespole raz na rok, taki mam zespół.
~ex

Napisano: 22 maja 2012, 12:57

u nas robi cala \"papierkowa robote\"
~Jola

Napisano: 22 maja 2012, 12:59

Sekretarz ma robić tylko protokół i nic więcej. Niestety przeważnie Przewodniczący nic nie robi i wyręcza się sekretarzem który robi wszystko za przewodniczącego. Takie życie mają Przewodniczący ZI!
~JK

Napisano: 22 maja 2012, 14:40

Jestem sekretarzem i m.in:
- rejestruję NK;
- odpowiadam za szkolenia grup roboczych;
- piszę protokoły z posiedzeń ZI;
~Julia32

Napisano: 22 maja 2012, 14:58

A u nas sekretarz ZI robi całą dokumentację NK. Przewodniczący tylko podpisuje pisma i ciągle narzeka ile to ma roboty, a nie napisał nawet jednego pisma sam!
~Karola

Napisano: 22 maja 2012, 15:01

Pisz skargę do prezydenta czy burmistrza!! Zrobią kontrolę i od razu wyjdzie kto robił pisma i czyje podpisy widnieją na pismach ad akta!
~Ela

Napisano: 22 maja 2012, 15:04

E tam, wywinie się zapewne i tyle. Ma swoje znajomości i układziki.
~A

Napisano: 22 maja 2012, 16:25

wszystko zależy od organizacji pracy zespołu - każdy powinien mieć swoje zadania do wykonania inna sprawa , że trudno to czasem wyegzekwować. Ja jestem przewodnicząca i prowadzę praktycznie cała dokumentację ZI, jestem w każdej grupie roboczej, ustalam tematykę i prowadzę posiedzenia zarówno całego zi, jak również grup roboczych, wszelkie pisma na zewnątrz piszę samodzielnie, uczestnicze w niemal wszystkich wizytach domowych (z policją, psychologiem, pedagogiem szkolnym, terapeutą uzaleznień) przygotowuję plan kampani profilaktycznej, piszę regulaminy konkursów i pozyskuję fundatorów nagród, poza tym na oich barkach spoczeło stworzenie gminnego programu przeciwdziałania przemocy.
Oczywiście wyznaczam do pomocy osoby spośrod członków ZI i ustalam zakres w jakim tej pomocy oczekuję, ale osobiście angazuję się w każdą akcję
Sekretarz sporządza protokoły z posiedzeń i pomaga mi utrzymac jako taki porządek w papierkach.
~anna

Napisano: 22 maja 2012, 16:37

. za darmo i wymagania jeszcze.
~ewoja

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x