żądanie zwrotu,Wojewoda namieszał - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 31 gru 2024, 11:00

Pomóżcie :( mam taką sytuację: w marcu Wojewoda wydaje decyzje żądające zwrotu ZR i SW, ZUS przysyła nam pieniądze, wprowadzamy spłaty. W sierpniu Wojewoda uchyla wszystkie decyzje ze względu na zmianę miejsca zamieszkania osoby i brak możliwości jej udziału w postępowaniu. Poinformowani że decyzje w przyszłości będą wydane na nowo zakańczamy tamte w systemie. Przed świętami Wojewoda wydaje ponownie te same 4 decyzje,na jednej (tej trochę spłaconej) jest zapis że uznaje za spłacone do wysokości 11 105,12 zł i żąda zwrotu pozostałych 894,88 zł oraz że uznaje odsetki 6 494,88 zł i wskazuje że na dzień wystawienia decyzji kwota odsetek to 646,36 zł...
Pracuje na Signity, mam problem z wprowadzeniem tych decyzji: gdy biorę z tych pierwotnych przyznających ZR i SW to system krzyczy,że była już decyzja dotycząca zwrotu z tej decyzji i nie daje planu spłat utworzyć a jak wprowadzam z tych zamkniętych żądających zwrotu to niby się wszystko ładnie wprowadza ale w tej decyzji gdzie końcówka pozostała do spłaty system pokazuje inną kwotę odsetek, mniejszą dziś niż kwota Wojewody z października :?: sumie to nie wiem co Wojewoda miał na myśli czy to odsetki od tych 894,88 zł czy może od pierwotnej całej kwoty. Jakbyście do tego podeszli? To jakieś mało maślane dla mnie
agnieszkaagniesia
Stażysta
Od: 04 maja 2023, 13:35
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 02 sty 2025, 13:09

Nikt się nie wypowie?
agnieszkaagniesia
Stażysta
Od: 04 maja 2023, 13:35
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 02 sty 2025, 14:06

decyzje wojewody wprowadzamy ZAWSZE jako decyzje zewnętrzne, nie łączymy ich z żadnymi przyznaniami
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem