zadziwiające oświadczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 02 gru 2013, 21:56

Pan ma ryczałt. Na zaświadczeniu z urzędu skarbowego przychodu ma 170 000 a na oświadczeniu napisał mi że ma dochodu 20 000 co wy robicie w takich przypadkach? Bo to 150 000 różnicy. Co mam zrobić?s
~wiolka

Napisano: 02 gru 2013, 22:54

powiedz mu, żeby ci resztę dał.
~xx

Napisano: 02 gru 2013, 23:21

no to zależy co jeszcze zostało na tym zaświadczeniu wykazane, czy składki na ubezp. zdrowotne i społeczne i należny zryczałtowany podatek wynoszą właśnie te brakujące 150 000? bo jak nie to ja bym pisała pismo do złożenia wyjaśnień i dokonania ewentualnej korekty oświadczenia.... może sobie fantazyjnie odpisał wynajem lokalu, pensje pracowników itp. czyli coś czyli tak naprawdę odpisać nie powinien
~Andzia

Napisano: 02 gru 2013, 23:32

\"Bo to 150 000 różnicy.\"

Bo jedno to przychód, a drugie dochód. Przy działalności można sobie przy kreatywnej księgowej wrzucić w koszty praktycznie wszystko. Ty bierzesz dochód, a przychód Cię nie powinien nawet obchodzić, skarbówka mu tego nie udowodni, Ty mu tego nie udowodnisz - ośmieszasz się i tracisz czas. Przy działalnościach bierzesz zawsze to co napiszą (dochód) bo i tak to jest nieweryfikowalne.
~Iks

Napisano: 02 gru 2013, 23:38

Iks - dokładnie, dobra księgowa zawsze znajdzie furtkę na koszty,
~Kati

Napisano: 03 gru 2013, 0:06

No to ci co mają działalność ryczałtem mmogą jednym słowem z nas głupków robić i tyle. Przykre to Ale będę musiała przełknąć to i ppoliczyć z oświadczenia
~wiolka

Napisano: 03 gru 2013, 0:19

dlaczego zaraz głupków ... nie każda działalność przynosi kokosy
przy ryczałcie i karcie urząd skarbowy \"nie widzi\" kosztów uzyskania przychodu jak to jest przy zasadach ogólnych
może człowiek miał inwestycję , awarię czy inny wydatek ...
nie wszyscy nasi petenci to kombinatorzy ... a my nie policja skarbowa :)
~ewalu

Napisano: 03 gru 2013, 0:48

u mnie gościu ma przychodu na skarbówce 173 000.
Dochodu 7600. ( bidulek chyba mu świąteczną paczkę przygotuję bo jak żyć za 158 zł na osobę na miesiąc ) Chata jak u Carringtona. Samochody 3.
2x w roku wczasy za granicą.
Dzieci prywatne szkoły.
Raz w tygodniu firma sprzątająca.
Kreatywna księgowa czy przyzwolenie na kłamliwe oświadczenia?
Matka samotna z 3 dzieci - rodzinnego brak.
Matka z 2 dzieci w tym jedno niepełnosprawne - rodzinnego brak.

A dlaczego? A dlatego bo są uczciwi i skarbówka z każdego zarobionego grosza zabiera co się da. Bo przecież przeciętny śmiertelnik nie może złożyć oświadczenia.

\"nie wszyscy nasi petenci to kombinatorzy ... a my nie policja skarbowa :) \"
Oczywiście, masz rację. U mnie, nieduża gmina, każdy każdego zna. Na 10 przedsiębiorców, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, 4 jest uczciwych. Reszta to kombinatorzy.
A te ich cwaniakowate miny jak składają wnioski. Bo przecież co ja im zrobię. Ja nic ale wierzę że zgodnie z przysłowiem \"Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka\"
~sipera

Napisano: 03 gru 2013, 10:03

u mnie 730 000 zł przychodu, a 15 000 zł dochodu wpisała
~kasia

Napisano: 03 gru 2013, 11:19

i co w tym dziwnego?
przychód to np. utarg z handlu, to taki problem zrobic wielkie obroty?
~zibi

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem