zagospodarowanie dla dziecka piecza - Piecza Zastępcza

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 lut 2017, 14:32

będę rodziną zastępczą dla mojej siostry i w związku z tym mam pytanie jakie świadczenia mi przysługują?
czytałam ustawę o pieczy i wnioskowałam ze dostanę 660 lub 1000 oraz 500,00 zł (500+)
pisało coś jeszcze o wakacjach lub zagospodarowaniu i właśnie o co chodzi z tym zagospodarowaniem? bo chciałabym jej kupić meble do pokoju
będzie mi się należeć jest siostra będzie u mnie na początku 6 miesięcy w trybie zabepoieczenia czy nie będzie mi się to przyslugowac jeśli nie mam ukończonego szkolenia, bo nie rozumiem art 90 ustawy, i nie wiem czy bedzie mi sie zagodpodarowanie przysługiwać.
?????

Napisano: 15 lut 2017, 16:29

Będziesz rodziną zastępczą spokrewnioną więc przysługuje Ci świadczenie w wysokości 660 zł(od dnia umieszczenia dziecka w rodzinie zastępczej) oraz dodatek wychowawczy 500 zł (od miesiąca złożenia wniosku). Świadczenia o których mowa w art 83 (dofinansowanie do wypoczynku, koszty związane z potrzebami przyjmowanego dziecka oraz związane z wystąpieniem zdarzeń losowych) są "nieobowiązkowe" więc możesz je dostać ale to zależy od Twojego powiatu
rere

Napisano: 15 lut 2017, 16:43

wszystkie świadczenia są oczywiście na Twój wniosek
rere

Napisano: 16 lut 2017, 8:15

dziekujże za odpowiedż :)
?????

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x