zajęcie komornicze proszę o pomoc - pilne

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
axn5
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

zajęcie komornicze proszę o pomoc - pilne

Post autor: axn5 »

klientka z wynagrodzenia ma zajęcie komornicze. Czy powinnam liczyć je do dochodu?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: zajęcie komornicze proszę o pomoc - pilne

Post autor: brodafix »

klientka z wynagrodzenia ma zajęcie komornicze. Czy powinnam liczyć je do dochodu?
tak
axn5
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: axn5 »

dzięki za pomoc
a jak byłoby to zajęcie z tyt. alimentów to też się wlicza?
tarzan123
Stażysta
Zajmuję się: referent
Kontakt:

Post autor: tarzan123 »

Zajęcie komornicze z tyt. alimentów trzeba wliczyć bo to zawsze są zaległe alimenty i koszty komornicze. Alimenty bieżące, czyli te płacone w ostatnich 3 miesiącach odliczamy. Tak zawsze robiłam. Ale teraz po tych wszystkich cyrkach z węglowym mam wrażenie, że nic nie wiem. To może ktoś inny niech jeszcze coś podpowie :?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: brodafix »

Zajęcie komornicze z tyt. alimentów trzeba wliczyć bo to zawsze są zaległe alimenty i koszty komornicze. Alimenty bieżące, czyli te płacone w ostatnich 3 miesiącach odliczamy. Tak zawsze robiłam. Ale teraz po tych wszystkich cyrkach z węglowym mam wrażenie, że nic nie wiem. To może ktoś inny niech jeszcze coś podpowie :?
w ustawie o św rodzinnych czytamy:

Art. 3 [Objaśnienia pojęć] Ilekroć w ustawie jest mowa o:
1) dochodzie - oznacza to, po odliczeniu kwot alimentów świadczonych na rzecz innych osób:
ODPOWIEDZ