Witam ! Potrzebuję namiary na jakiś akt prawny, który reguluje czas pracy technika fizjoterapii : kiedy jego pełen etat to 8 godzin a w jakich warunkach 5,5 godziny?
zalezy to od rodzajow zabiegow jakie wykonujecie my mamy 5,5 godziny bo mamy laseroterapie, pole magnetyczne czyli szkodliwe warunki bo jest promieniowanie. ale musze cie zmartwic bo od stycznia wracamy na 7,35 bo to zaklad opieki dlugoterminowej, fajnie ze pisza tez inne zawody a nie tylko pracownicy socjalni myslalby kto jacy wazni jesli nie najwzniejsi. pozdrawiam
jestem tech. fizjoterapii .pracuje w d.p.s 8 godz obsluguje fizyko i kineze .w kadrach twierdza ze nie jestesmy placowka sluzby zdrowia i czas pracy jest 8 godz.nie moge sie z tym pogodzic i nie wiem co zrobic zeby to zmienic. a jak jest u ciebie
Według Pani minister plityki społecznej jesteśmy zatrudniani nielegalnie w dps-ie(pielęgniarki i fizjotrapeuci)Za nas powinień placić Nfz tzn za usługi ,ale to nie takie proste. Technik nie może podpisać umowy sam , może to zrobić tylko magister,magister może zatrudnić technika.Ja jestem oporócz fizjoterapeuty po studium , magistrem pedagogiki ale nie mogę też podpisać umowy. Dps- s wynajmuje wtedy osobie gabinet płacimy za czynsz, prąd, wynajęcie sprzetu.Zlecenia wydaje lekarz zatrudniony w Dps-e, ale zależy jaki jest bo może nie wypisywać i wtedy nie mamy ani grosza. Sami opłacamy zus itp.U was w DPS nikt otym nie słyszał?