zakład karny i co dalej??? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 22 lis 2013, 12:06

kochani wiem ze ten temat był wielokrotnie poruszany przez nas ale nie moge doczytać sie konkretów, a wiec pisze jeszcze raz , gosc wysłał mi wniosek z zkładu karnego lecz nie kompletny: brak umowy najmu brak prognozy i jakichkolwiek zarobków bądz ich braku.... od pracownika socjalnego mam iformacje ze gośc ma :okres przewidywania kary pozbawienia wolności do 2017 roku , i co mam robić wzywać o braki formalne czy dać od razu odmowę??? aha co najlepsze ze gość ma ma umowę najmu tylko do 30.11.2013 roku .... o co teraz helpppp
~kr

Napisano: 22 lis 2013, 12:17

małe ww lub inne mąde głowy pomocy !!!!!!!!!!!!
~kr

Napisano: 22 lis 2013, 13:26

złożył ci wniosek w listopadzie jak rozumiem. Skoro dodatek przyznaje się od miesiąca następnego po złożeniu wniosku, a on od grudnia nie będzie miał juz tytułu prawnego , to niestety ale moim zdaniem - odmowa jak drut. Ale, jeśli masz niekompletny wniosek to wezwij do uzupełnienia - umowa, faktura, dochody - no cóż wiadomo, że ci nie dostarczy w ciagu 7 dni, więc wniosek pozostawisz tez rozpatrzenia, ale w dokumentach będzie porządek.
~prawdziwe zzz

Napisano: 22 lis 2013, 13:49

oczywiście wzywamy do uzupełnienia wniosku ... ale delikwent nie musi przedstawiać ci umowy nie stanowi to braku formalnego (jest odpowiedni kwadracik a to potwierdza zarządca domu) brak fakturki za prąd i niewypełniona deklaracja to i owszem ..
ps. na dzień dzisiejszy ma tytuł prawny a więc nie ma podstaw do odmowy......
~małe ww

Napisano: 22 lis 2013, 14:52

wysłałam mu wezwanie do uzupełnienia dokumentów, no dobra -nie donosi mi wiec ok pozostawiam wniosek bez rozpoznania..... ale przyjmijmy opcje 2) przysyła mi to wszytko i co przyznaje mu dodatek mieszkaniowy pomimo to ze wiem ze bedzie siedział bo ma koniec kary pozbawienia do 2017 roku.... czy odmawiam bo sie nie należy??? hmmm no dobra ale on od 1 grudnia od kiedy bym mu chciała dać dodatek nie ma juz tyt. pr do mieszania w chwili przynawania ma ... i co tu począc ????
~kr

Napisano: 22 lis 2013, 15:38

na dzień składania wniosku ma tytuł a więc przyznajesz ... niestety są orzeczenia NSA że taki delikwent na wczasach jak nie dostanie dodatku to zostanie skazany na bezdomność..... (choić jak by dostał 25 lat to po co mu dodatek) ..
Jak rozumiem nie ma dochodów to i tak temat się rozwiąże szybciej bo zapewne niedopłaci swojej częśći
~małe ww

Napisano: 22 lis 2013, 16:47

masz racje małe ww tez myślałam ze prędzej czy później go wstrzymam ..... no ale w chwili złożenia wniosku tzn 22 listopada ma tytuł prawny a jeżeli dokumenty doniesie mi w grudniu bo zanim dojdzie wezwanie do ZK i odeśle z zachowaniem terminu 7 dni możne to być grudzień, wiec miesiąc składania ( uzupełnienia ) wniosku juz bedzie grudzień wiec brak tyt. prawnego.... dobrze rozumuje??? i co musze napisac w grudniu do spółdzielni i do urzędu czy posiada tyt prawny i wtedy mogę dac odmowę jeżeli oni potwierdzą mi ten fakt??? spawa była by wtedy załatwiona hmmmm?????co ty na to ??:)
~kr

Napisano: 22 lis 2013, 17:27

nie zle kombinujesz liczy się data złożenia wniosku a nie jego uzupełnienia ;)
~małe ww

Napisano: 25 lis 2013, 9:49

małe ww :) kurde , a juz myślałm ze pójdzie gładko, no nic w takim razie jak dośle mi te dokumenty to muszę przyznać DM ???? a jeżeli ktoś z rodziny mi doniesie za niego te dokumenty to mam je prząć i uznac i wydać decyzję przyznającą???? aha jeszcze jedno jeżeli w miesiący grudniu juz mu sie skończyła umowa (bo do 30 listop.ją ma )najmu i sobie jej nie przedłużył bądź nie przedłuży bo nie ma możliwości to co wypłacać ten dodatek do kiedy????
~kr

Napisano: 25 lis 2013, 9:53

Przyznasz ewentualnie , wypłacisz za 1 miesiąc i potem wygasisz, bo przecież od 1 grudnia nie ma tytułu prawnego.
~gaja

Strona 1 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x