zakład karny i co dalej??? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 25 lis 2013, 14:16

heheh no tak ;):):) a co mam zrobić z tym brakiem tyt prawnego od grudnia kiedy to potwierdzać??/
~kr

Napisano: 25 lis 2013, 15:45

to jak siedzi w Areszcie Śledczym to jak najbardziej mu się ten dodatek mieszkaniowy należy? bo wszystko mi się pomieszało :)
~maja

Napisano: 25 lis 2013, 16:17

Trzeba przyznać dodatek, a teraz, właśnie kiedy rozpatrujesz wniosek, napisz do zarządcy, odpowiedzą, przyznasz dodatek na pół roku, a informację, do kiedy ma umowę już będziesz mieć i za miesiąc wygasisz decyzję i wstrzymasz wypłatę od 1 grudnia.
~gaja

Napisano: 25 lis 2013, 16:43

czyli ogólnie nic mu nie wypłacę??? bo jeżli zdąży z tymi dokumentami to dodatek za listopad wypłacam od 1 grudnia czyli wogóle?? a na jakiej podstawie wygasic?? art 162 stała sie bezprzedmiotowa ??masz może jakiś przykład takiej decyyzji:):) pierwszy raz cos takieg robię wiec błądze:)
~kr

Napisano: 25 lis 2013, 17:00

obawiam się że nie masz podstaw do wygaszenia tego dodatku.... jeśli coś się zmienia w przeciągu 6 miesięcy nie ma wpływu na dodatek.... Temat ten tu już się kiedyś ukazał i są orzecznictwa...
Oczywiście inna bajka jak gość sprzedaje lokal i się z niego wyprowadza natomiast jak się kończy umowa i mieszka dalej to dodatek trwa do konca a następnego po prostu nie przyznajesz...
A gść przecież mieszka dalej .... co prawde siedząc
~małe ww

Napisano: 25 lis 2013, 17:07

z uwagi na tytuły postów pomocy, pilnie, błagam ? i tym podobnie udało mi się znalkeźć tylko coś takiego
https://www.ops.pl/forum.php?page=16&cmd ... ategory=10
~małe ww

Napisano: 26 lis 2013, 9:46

dziekuję małe ww juz mam jasność :) czyli opcja 1) wysłałam zawiadomienie - 7 dni nie dostarcza mi dokumentów, nie rozpatruje wniosku, ( to jest ta pożądana wersja :) opcaja 2) dostarcza mi dokumenty, przynaje dodatek na 6 miesięcy, wpłacam go i dopiero przy następnej próbie składania - brak tyt prawnego we wniosku odmawiam DM..... aaaaa jeszcze jedno czy ja musze przedłużyć ten termin na dosniesienie dokumentów czy 7 dni i basta ????? wydaje mi sie ze tak :)
~kr

Napisano: 26 lis 2013, 9:52

Ale jak możesz wezwać kogoś, kto nie przywiezie dokumentów, bo przebywa w zakladzie karnym i Ty dobrze o tym wiesz? Nie jest to dzialanie na szkodę wnioskodawcy? Nie możesz wypłacać przez 6 miesięcy, brak tytułu prawnego , po miesiącu wygaszasz decyzję na podstawie pisma otrzymanego od zarządcy o okresie trwania umowy najmu i takie postepowanie jest słuszne i zgodne z przepisami.
~gaja

Napisano: 26 lis 2013, 9:56

~małe ww: art.162 decyzja bezprzedmiotowa, brak tytułu prawnego, jak możesz wypłacać dodatek komuś, kto nie ma tytułu prawnego?
~gaja

Napisano: 26 lis 2013, 10:00

droga gaju a na jakiej podstawie mam przyznać DM , na podstawie podbitego wniosku??? i jeszcze nie uzupełnionego do końca??? nie ma nic żadnych innych informacji poza tymi co zadzwoniłam do wsp. mieszk ( zarządcy) a może pracuje w więzieniu , a może ma odciety prąc jest wiele czynników które musze przecież wziąś pod uwagę przy przynawaniu DM nie moge przynac dla zasady..... traktujmuy wszystkik równo prawda???/ a juz z tym tyt prawnym to sama nie wiem ..... dac i na jakies podstawie i od kiedy wgasić ????
~kr

Strona 3 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x