Witam
Byłam ostatnio na szkoleniu i prowadząca pomieszała mi w głowie. Już sama nie wiem czy dobrze robię.
Jeśli mam wniosek kobiety, która jest właścicielem domu jednorodzinnego, jak bierzecie wydatki na mieszkanie. We wniosku w pkt. 12 łączna kwota wydatków na mieszkanie za ostatni miesiąc *** jakie wpisujecie wydatki?jeśli kobieta składa wniosek np. na początku września to za jaki mam wziąć miesiąc wydatki jeśli ich we wrześniu jeszcze nie poniosła? a po drugie jeśli przedstawia rachunek za wodę i ścieki za okres 16.04. - 06.09.2013 to co muszę zrobić? Ja to przeliczam na dni i mnożę przez 30 wtedy średnio wychodzi mi wydatek na 1 miesiąc. Czasami ten okres rozliczeniowy jest krótszy, zazwyczaj 2 miesięczny ale w tym przypadku prawdopodobnie Pani nie było w domu i inkasent nie przyszedł drugi raz tylko policzył dłuższy okres. Pani na szkoleniu powiedziała, ze w przypadku dodatku mieszkaniowego inkasent powinien spisywać licznik i wystawiać fakturę miesięczną. W życiu inkasent, który jest zatrudniony na umowę zlecenie nie będzie specjalnie przychodził do osób, które mają dodatek mieszkaniowy jak one potrzebują fakturę.
Jak u Was robicie z tymi wydatkami? Jak już jestem cała głupia z tych dodatków:)
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
jeśli coś jest niezrozumiałe to piszcie, postaram się wyjaśnić jeszcze raz o co mi chodzi