Zakończenie współpracy AR z rodziną
-
- Praktykant
- Zajmuję się: AR
- Kontakt:
Zakończenie współpracy AR z rodziną
Cześć. Czy kończyliście na swój wniosek pracę z rodziną dlatego, że ta wcale współpracy nie podjęła?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ps
- Kontakt:
Re: Zakończenie współpracy AR z rodziną
Też się nad tym zastanawiam. Przyznanie asystenta jest na wniosek pracownika socjalnego po przeprowadzeniu wywiadu. Wydaje się, że wywiad powinien być podstawą również zawnioskowania o zaprzestanie tej formy pomocy. Co jednak gdy rodzina unika asystenta i pracownika socjalnego, nie otwiera drzwi i nie odbiera telefonów.Kaśka8484 pisze: 29 sty 2021, 13:51 Cześć. Czy kończyliście na swój wniosek pracę z rodziną dlatego, że ta wcale współpracy nie podjęła?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: zajmuję się pracą socjalną, asystent rodziny
- Kontakt:
Re: Zakończenie współpracy AR z rodziną
witam. ja miałam taką sytuację że zakończyłam współpracę z rodziną z powodu braku współpracy. Oczywiście po napisaniu wniosku i uzgodnieniu tego z kierownik GOPS i pracownikiem socjalnym. Od około roku współpraca z rodzina była bardzo trudna- nie odbierali telefonów ode mnie, nie odpisywali na sms, nie otwierali drzwi pomimo tego że czasami wskazywało na to że są w środku.
Oprócz Zakończenie współpracy AR z rodziną - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
dokumenty asystenta
zatrudnienie asystenta
Proszę o pomoc
zakup gier edukacyjnych dla asystenta rodziny
Sąsiedzi walczą i walą?
Wywiad do pracy dyplomowej
komu NK-A
Pytanie o przemoc w rodzinie
UCHWAŁA PROGRAM PRZECIWDZIAŁANIA PRZEMOCY W RODZINIE
wynagrodzenie asystenta
Projekt aktywizacji zawodowej- finansowanie szkoleń i staży
Asystentura rodziny - okresowa ocena sytuacji rodziny
NK a sprawca chory psychicznie
Żadanie wydania danych składającego zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa z użyciem przemocy
NK- chora psychicznie
Asystent rodziny, praca z rodzinami wielokulturowymi