ZAŁĄCZNIKI DO WSZCZĘCIA I PRZYŁĄCZENIA - ELMER I INNI - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]

Napisano: 21 paź 2015, 11:36

ja wysyłam 2 wniosko jeden ze sie pryłaczam w związku z biezacą decyzja i w załączeniu ta decyzja i terminy wypłat, drugi ze się przyłaczam za zakonczone okresy i tam stan nal. głowniej i odsetek razem po jednej łącznej kwocie za wszysktieo kresy nla. głownia i odsetki i potem pisze ze decyzje za teo kresy sa juz w posiadaniu komornika. Zadne się nie czepił do tej pory.

Tylko mam problem gdy wierzycielka ma 2 dizeci z tym samym dłużnikiem a komornik ma 2 sprawy oddzielne czyli kmp dwa bo pani najpierw miała jedna sprawe ap otem druga, i nie umiem sprawdzc odsetek osobno w kazdej z tych sprawa i co z tym zrobic
ciii

Napisano: 21 paź 2015, 11:42

a jak robiłaś/eś wcześniej dec. zwrotowe dłużnikowi to dwie sygn akt KMP były na jednej Decyzji?
Gość

Napisano: 21 paź 2015, 11:58

Gość pisze:a jak robiłaś/eś wcześniej dec. zwrotowe dłużnikowi to dwie sygn akt KMP były na jednej Decyzji?
A po co sygnatura KMP na decyzji ZW?
Tabelka np: 1 kolumna dane osoby uprawnionej, druga kolumna miesiąc/rok za jaki wypłacono świadczenie, trzecia kolumna kwota wypłaconego świadczenia, czwarta kolumna kwota do zwrotu (wypłacony FA pomniejszony o dokonane wpłaty), piąta kolumna data wypłaty świadczenia, szósta kolumna stawka odsetek, siódma kolumna kwota odsetek.
ciii pisze:i nie umiem sprawdzc odsetek osobno w kazdej z tych sprawa i co z tym zrobic
Jak nie potrafisz wyłuszczyć odsetek to spróbuj podać komornikowi dane bez odsetek 8-)
A tak na marginesie to sytuacji gdzie pracownik nie potrafi podać kwoty wypłaconego osobie uprawnionej świadczenia i odsetek naliczonych od tego świadczenia to raczej nie powinno być ;)
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 12:24

czyli można dłużnikowi do wniosku"dolepiać" od razu całość zobowiązania a nie dzielić - jeden wniosek bieżąca decyzja, drugi wniosek decyzje zakończone już kiedyś. Chyba nie będzie do źle?
ZZZ???

Napisano: 21 paź 2015, 12:54

a jak to cale zobowiazanie wyliczyc w Nemezis ?
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Od: 06 mar 2015, 14:06
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 13:28

może podać księgowość do danego dłużnika
ZZZ???

Napisano: 21 paź 2015, 15:15

Witam, a mogłabym prosić o wzór takiego pisma do komornika z prośbą o przyłączenie do egzekucji...
margiii
Stażysta
Od: 12 mar 2015, 11:58
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 16:58

"A tak na marginesie to sytuacji gdzie pracownik nie potrafi podać kwoty wypłaconego osobie uprawnionej świadczenia i odsetek naliczonych od tego świadczenia to raczej nie powinno być"

No to mi powiedz jak ja mam zrobić dla dłużnika np. taki wydruk żeby wyciągneło mi zadłużenie na jedno konkretne dziecko albo w jednej konkretnej sprawie, i jeszcze odsetki też np. dla tego konkretnego dziecka albo sprawy. Wczesniej była możliwość w sygnity zrobienia takiego wydruku dla konkretnego okresu świadczeniowego np. 2010/2011. Teraz takiej możliwości nie widze, a nie mam informatyka który by mi pomógł, napisałam do sygnity, zero odpowiedzi. Pozostaje mi w przypadku gdy facet ma dzieci z rózynch związków liczenie ręczne. Chyba że coś podpowiecie, czekam.
ciii

Napisano: 21 paź 2015, 17:20

Podswietl dluznika, wejdz w ksievowosc analityczna-szczegoly ustaw okres od kiedy dluznik ma fundusz i w wydruku beda nr decyzji moze wtedy bedziesz w stanie okreslic jakie zadluzenie do danego dziecka jest.
Alaaaa

Napisano: 21 paź 2015, 17:33

Próbowałam,nic to nie daje. Wprawdzie widzę osobno kwotę wypłaty należności gł. na rzecz każdego z dzieci, są to osobne wiersze, ale zwroty dłuznika, odsetki naliczone, kwota nal. głównej pzostałej do zwrotu oraz kwota wplaconych odsetek i pozostałych odsetek do zwrotu jest w wierszu poniżej i są to wszędzie kwoty łączne, nie ma rozbicia którego dziecka czy ktroej decyzji, czy którego KMP to dotyczy.
ciii

Strona 2 z 4    [ Posty: 36 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x