załamany biedny pracownik - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 20 paź 2014, 14:52

Boże jakiś jeden wielki syf!!!Jak jest u Was w Ośrodkach po ilu latach zmieniacie rejony? Czy kierownicy robią sobie wtedy castingi na pracowników? Po ile macie środowisk?Słyszałem że w Gdańsku po 60 czy w Polsce jest to możliwe???K....wa co za po...bany zawód,ale wybrałem go z powołania a czuję że to najgorszy wybór w moim życiu:(
trol

Napisano: 21 paź 2014, 16:59

A to 60 środowisk to dla Ciebie dużo czy mało? Bo w niektórych miastach na śląsku pracownicy socjalni mają nawet po 100 środowisk.
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2014, 7:23

Nieważne czy 60 czy 100 ważne co robisz dla tej rodziny i ile to pochłania czasu.
Gość

Napisano: 22 paź 2014, 7:36

Patrząc na liczbę środowisk w naszym Ośrodku, 60 to mało. Ja mam około 80, a są osoby, które mają więcej.
agnesb

Napisano: 22 paź 2014, 10:20

Trol troluje, nie dajmy się sprowokować. Każdy ma lepsze i gorsze chwile w pracy.
Esia

Napisano: 22 paź 2014, 17:45

Trol troluje jest załamany,obiecywali zmiany 50 środowisk na głowe matko ,,ameryka,, a mamy po 130 cały czas dochodzą nowi a ręce tylko dwie,pytam się ja Was: jak tu tak naprawdę pomagać???Nie, odwalać wywiadziki i przyznawać forsę .... A jeśli chodzi o pracę w Waszych Ośrodkach jak często zmieniacie swoje dzielnice? Czy pracujecie do grobowej dechy?
Trol

Napisano: 22 paź 2014, 21:47

Gminy będą miały czas dojść do standardu 50 środowisk do 2018 r.
W zawodzie pracuje 5 lat i od początku mam ten sam teren, ale widzę w tym raczej plusy bo dzięki temu znam już wiele osób np. można zorganizować usługi opiekuńcze "prywatne" dla starszych osób.
Ostatnio nieco nam polepszyli i rzeczywiście mam już po 50 środowisk (zatrudniono nowego pracownika socjalnego).
Rodrick_86
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 23 paź 2014, 19:26

Rodrick_86 ja tez widzę w tym plusy u mnie jest tak samo jak u cb,prywatne usługi ,bo na mopsowe brak funduszy...ale cóż trzeba sobie jakoś radzić.Co do standardu w 2018 nie mogę się doczekać i chcę w to wierzyć.Aktualnie 131 i az boję się stycznia:( A jak z poborami wiem że jest inny wątek ale co tam nic nie szkodzi zapytać:)no i czy jakaś premia się szykuje? :P
Trol

Napisano: 23 paź 2014, 21:22

Trol pisze:Rodrick_86 ja tez widzę w tym plusy u mnie jest tak samo jak u cb,prywatne usługi ,bo na mopsowe brak funduszy...ale cóż trzeba sobie jakoś radzić.Co do standardu w 2018 nie mogę się doczekać i chcę w to wierzyć.Aktualnie 131 i az boję się stycznia:( A jak z poborami wiem że jest inny wątek ale co tam nic nie szkodzi zapytać:)no i czy jakaś premia się szykuje? :P
"A jak z poborami" - o co dokładnie pytasz bo chyba nie rozumiem pytania. Nie wiem jak będzie z premiami nic nam nigdy nie mówią.
Rodrick_86
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 04 lis 2014, 12:47

Trol pisze:Trol troluje jest załamany,obiecywali zmiany 50 środowisk na głowe matko ,,ameryka,, a mamy po 130 cały czas dochodzą nowi a ręce tylko dwie,pytam się ja Was: jak tu tak naprawdę pomagać???Nie, odwalać wywiadziki i przyznawać forsę .... A jeśli chodzi o pracę w Waszych Ośrodkach jak często zmieniacie swoje dzielnice? Czy pracujecie do grobowej dechy?
My kiedyś nie zmienialiśmy rejonów ale dochodzili nowi i gmina porozbijała się w rejonach na poszczególne ulice odległe u siebie. Poustawialiśmy to kiedyś (pracownicy socjalni) i podzieliliśmy na nowo teren i teraz mamy jednolite rejony tak, że jeździmy tylko w jedno miejsce. Ja pracowałem na różnych rejonach po kilka lat i to jest dobre, bo teraz znam niemal połowę miasta i nie mam problemu znów pracować w nowym rejonie. To też "odświeża" pracę. Rejony mamy zmieniać co 3 lata.
zisis1

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x