Zalecenia pokontrolne - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 maja 2017, 12:30

Witam wszystkich temat dotyczy dodatku energetycznego, ale może ktoś jest w temacie i mógłby mi podpowiedzieć :)
W trakcie kontroli zarzucono mi błąd. Mianowicie wnioskodawca zamieszkuje na terenie naszego miasta na ulicy X. W umowie z zakładem energetycznym znajduje się inny adres tj. miejscowość Y, ale wynika to z tego, że "po drodze" zgodnie z uchwałą miejscowość Y stała się ulicą X. Zmieniła się tylko nazwa, budynek stoi dalej, a wnioskodawca zamieszkuje w miejscu dostarczania energii. Kontrolujące kazały mi wstrzymać wypłatę dodatku i zobowiązać wnioskodawcę do podpisania nowej umowy. Tylko teraz moje pytanie, jak to ugryźć? Wezwać wnioskodawcę? Na jakiej podstawie? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi.
Gopsik28
Praktykant
Od: 12 maja 2017, 8:53
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, 500+, dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, fundusz alimentacyjny

Napisano: 18 maja 2017, 8:09

Nie jesteśmy władni, aby oceniać organy kontrolujące... A skąd ta kontrola była?
Uważam, że wystarczyłoby dopiąć do wniosku jakiś dokument potwierdzający zmianę nazwy ulicy (uchwałę) i dodatek leci dalej. Nie sądzę, aby zakład energetyczny chciał podpisywać nowe umowy z uwagi na zmianę nazw ulic. Jak już to jakiś aneks... Ale to przy kolejnym DE, a teraz kopia uchwały i zobowiązanie klienta do załatwienia tej formalności.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x