zaległości za opłatę za śmieci
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
zaległości za opłatę za śmieci
Witam, pani X pobiera dodatek mieszkaniowy. Nieoficjalnie dowiedziałam się, że wystąpiły zległości w opłacie za śmieci. DM ma do konca listopada. Pani już wzięła nowy wniosek żeby złożyc na grudzień. Proszę mi podpowiedzieć, czy jeśli ma te zaległości w opłatach za śmieci to można odmówić przyznania dodatku?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: SR,FA,CP
- Kontakt:
Re: zaległości za opłatę za śmieci
też jestem ciekawa.... nie znam się na tych dodatkach
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
Re: zaległości za opłatę za śmieci
art. 7 ust.11.
W wypadku stwierdzenia, że osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy, nie opłaca na bieżąco należności za zajmowany lokal mieszkalny, wypłatę dodatku mieszkaniowego wstrzymuje się, w drodze decyzji administracyjnej, do czasu uregulowania zaległości. Jeżeli uregulowanie zaległości nie nastąpi w ciągu 3 miesięcy od dnia wydania decyzji, o której mowa w zdaniu pierwszym, decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowego wygasa. W wypadku uregulowania należności w terminie określonym w zdaniu drugim wypłaca się dodatek mieszkaniowy za okres, w którym wypłata była wstrzymana.
art.8 ust.4.
Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zawiadamia organ przyznający dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, o których mowa w art. 7 ust. 11, obejmujących pełne 2 miesiące, w terminie 14 dni od dnia wystąpienia tych zaległości. W przypadku niedopełnienia tego obowiązku zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokale mieszkalne zwraca organowi przyznającemu dodatek mieszkaniowy kwoty dodatków wypłaconych za miesiące, w których występowały zaległości w tych opłatach.
jeśli wystąpiły zaległości to zarządca jest od tego aby ten fakt zgłosić.
W wypadku stwierdzenia, że osoba, której przyznano dodatek mieszkaniowy, nie opłaca na bieżąco należności za zajmowany lokal mieszkalny, wypłatę dodatku mieszkaniowego wstrzymuje się, w drodze decyzji administracyjnej, do czasu uregulowania zaległości. Jeżeli uregulowanie zaległości nie nastąpi w ciągu 3 miesięcy od dnia wydania decyzji, o której mowa w zdaniu pierwszym, decyzja o przyznaniu dodatku mieszkaniowego wygasa. W wypadku uregulowania należności w terminie określonym w zdaniu drugim wypłaca się dodatek mieszkaniowy za okres, w którym wypłata była wstrzymana.
art.8 ust.4.
Zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny zawiadamia organ przyznający dodatek mieszkaniowy o wystąpieniu zaległości, o których mowa w art. 7 ust. 11, obejmujących pełne 2 miesiące, w terminie 14 dni od dnia wystąpienia tych zaległości. W przypadku niedopełnienia tego obowiązku zarządca budynku albo inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokale mieszkalne zwraca organowi przyznającemu dodatek mieszkaniowy kwoty dodatków wypłaconych za miesiące, w których występowały zaległości w tych opłatach.
jeśli wystąpiły zaległości to zarządca jest od tego aby ten fakt zgłosić.
jeżeli wpłynie informacja od zarządcy to wypłatę się wstrzymuje do czasu uregulowania zaległości.Proszę mi podpowiedzieć, czy jeśli ma te zaległości w opłatach za śmieci to można odmówić przyznania dodatku?
Oprócz zaległości za opłatę za śmieci - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
pytanie mam dod. wstecz
Sprawdzenie dodatku mieszkaniowego
Energia elektryczna na klatce schodowej
Bardzo proszę o sprawdzenie dm
pojawił się tekst jednolity ustawy o DM
kto podpisuje?
potwierdzenie podstawy prawnej
Proszę Was o pomoc
wyliczenie wspólnota
Świadczenia z Niemiec
Umorzenie nienaleznie pobranego dodatku
GUS