zaliczka na koszty eksploatacji budynku

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
aloj40
Praktykant
Zajmuję się: DM,DE
Kontakt:

zaliczka na koszty eksploatacji budynku

Post autor: aloj40 »

Wydatki na lokal :
zaliczka na koszty eksploatacji budynku 26zł
zaliczka na fundusz remontowy 166zł
koszty zarządzania/administracji 38zł
dostawa zimnej wody 50zł
odbiór ścieków 68zł
co 143zł
wodomierz 1,00zł
odpady(śmieci) 40zł
Proszę powiedzcie czy te koszty eksploatacji zaliczać do wydatków na lokal przy obliczaniu dodatku mieszkaniowego.
aloj40
Praktykant
Zajmuję się: DM,DE
Kontakt:

Re: zaliczka na koszty eksploatacji budynku

Post autor: aloj40 »

Jeszcze nadmienię, że wniosek o DM w punkcie 12 mam rozbudowany czyli mam wymienione w nim wszystkie składowe. Zarządca nie uwzględnił w tej "rozpisce" tej zaliczki na k. eksploatacji 26zł ani też opłaty za wodomierz1 zł. Do wniosku dołączono powiadomienie o wysokości opłat w którym widnieją te kwoty. Wziąć pod uwagę tylko to co mi potwierdził zarządca na wniosku? Szczerze to wcześniej zaliczałam k.eksploatacji do "worka czynsz" i porównywałam z czynszem w zasobie gminnym. W tej chwili mam wątpliwości ponieważ gdzieś wyczytałam, że w tym są ubezpieczenia budynku, koszty wieczystego użytkowania gruntów na których znajdują się budynki spółdzielni mieszkaniowej, a także podatek od nieruchomości (i to zasiało moją wątpliwość). Proszę o wypowiedzi
ODPOWIEDZ