zamknięcie miesiąca - wydruki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
zamknięcie miesiąca - wydruki
Proszę oświećcie mnie, z jaką datą zamykacie miesiąc i robicie wydruki za dany miesiąc ? Czy zamknięcie miesiąca z datą sporządzenie sprawozdań jest poprawne ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość, Płace
- Kontakt:
Re: zamknięcie miesiąca - wydruki
myślę, że tak...też tak robię
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja zamykam miesiąc w dniu kiedy księguję sprawozdania. Jakie robicie wydruki ?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
ja zgodnie z polityką zatwierdzam i zamykam do 25. każdego miesiąca a wydruki ZOiS robię do 28. każdego miesiąca, z wyjątkiem grudnia ale muszę zmienić zapis bo skoro nie mam bilansu zamknięcia/otwarcia za styczeń i luty przekraczam terminy
czasami zatwierdzam etapowo przed sprawozdaniem miesięcznym/kwartalnym i później
Do 25. dnia następnego miesiąca następuje zatwierdzenie wszystkich dowodów księgowych
za poprzedni miesiąc oraz zamknięcie tego miesiąca powodując wyłączenie możliwości wprowadzania zapisów lub korekt zapisów księgowych w tym okresie sprawozdawczym,
z wyjątkiem miesiąca grudnia, który podlega zatwierdzeniu oraz zamknięciu do 85 dnia po dniu bilansowym.
Zestawienie obrotów i sald kont księgi głównej na koniec każdego miesiąca sporządza się nie później niż do 28. dnia następnego miesiąca. Na dzień zamknięcia ksiąg rachunkowych sporządza się zestawienie obrotów i sald kont ksiąg pomocniczych nie później niż do 85 dnia po dniu bilansowym.
czasami zatwierdzam etapowo przed sprawozdaniem miesięcznym/kwartalnym i później
Do 25. dnia następnego miesiąca następuje zatwierdzenie wszystkich dowodów księgowych
za poprzedni miesiąc oraz zamknięcie tego miesiąca powodując wyłączenie możliwości wprowadzania zapisów lub korekt zapisów księgowych w tym okresie sprawozdawczym,
z wyjątkiem miesiąca grudnia, który podlega zatwierdzeniu oraz zamknięciu do 85 dnia po dniu bilansowym.
Zestawienie obrotów i sald kont księgi głównej na koniec każdego miesiąca sporządza się nie później niż do 28. dnia następnego miesiąca. Na dzień zamknięcia ksiąg rachunkowych sporządza się zestawienie obrotów i sald kont ksiąg pomocniczych nie później niż do 85 dnia po dniu bilansowym.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
I te wydruki ZOiS co miesiąc wpina się pod sprawozdanie?
-
- Stażysta
- Kontakt:
My wydruki tworzymy i zapisujemy w programie w formie PDF, nie drukujemy
-
- Referent
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
Macie na to jakieś zapisy w polityce rachunkowości?OPS-kas. pisze: 21 cze 2023, 9:27 My wydruki tworzymy i zapisujemy w programie w formie PDF, nie drukujemy
Jeszcze jedno pytanie czy każdy wyciąg i dokument dekretujecie ręcznie bądź podpinacie wydruk z programu czy tez może przechowujecie elektronicznie?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: Finanse
- Kontakt:
ja drukuję z programu, papierowo przechowuję z podpisem głównego księgowego i dyrektora
-
- Stażysta
- Kontakt:
wyciąg i dokumenty księgujemy ręcznie i oczywiści w programie ale wersję ręczną (papierową) przechowujemy w segregatorach. Wyłącznie elektronicznie przechowujemy tylko wydruki z zamknięcia miesięcy
-
- Referent
- Zajmuję się: księgowością OPS
- Kontakt:
ja zamykam miesiąc najpóźniej do dnia sporządzenia sprawozdań budżetowych. Wydruki mam z datą faktycznego wydruku, czyli raz bliżej 10go, raz wcześniej, ale nie później niż 10.
Oprócz zamknięcie miesiąca - wydruki - Księgowość przeczytaj również:
konta -aktywów
fundusz pracy a niepełny etat
odpłatność klienta za schronienie - ewidencja księgowa
Pomocy - świadczenie pielęgnacyjne a zdrowotne
miesięczny przypis z tytułu wypłat z FA
zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego
Kontrola -zwrot środków
gminna komisja rozwiązywania problemów alkoholowych
CAS sprawozdanie
zwolnienie chorobowe z tyt. wypadku w pracy
dodatki dla pracowników socjalnych
Nadpłata w RB27S a RB N
dodatek funkcyjny Głównego Księgowego
Koszty obsługi 500+
221/225
Doświadczenie z platformami do e-fakturowania?