zamkniete konto bankowe poszła wypłata - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 21 maja 2018, 11:05

Kobietka złożyła wniosek na zasiłek rodzinny z powodu utraty dochodu. Wypłaty marcowe poszły nic nie wróciło kobietka się nie zgłosiła do nas. Wypłaty kwietniowe wróciły z powodu zamknietego konta, weryfikujemy sytuacje u klientki okazało się, że konto z systemu zostało zamknięte rok tem. Pani na wniosku napisała konto bez zmian bo myślała, że ma podane to samo co do 500 +. Musze teraz napisac pismo do banku o zwrot. 190zł. Czy ktoś miał podobną sytuacje i podpowie na podstawie jakiego artykułu pisał?
otco
Praktykant
Od: 12 kwie 2017, 10:08
Zajmuję się: św/śr/ar

Napisano: 21 maja 2018, 11:23

A to ni jest tak, że i poprzednie powinny wracać gdy konto było zamknięte?
Mi zawsze gdy było błędne konto lub zamknięte to przelew wracał.
Sprawdź z księgową dobrze w papierach bo pewnie i tamte wracały u mnie też księgowa taką sprawę jakoś przeoczyła i szukałem przelewu po bankach a okazało się że był zwrócony do nas...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 21 maja 2018, 11:31

Może być jeszcze sytuacja, że pieniądze za marzec leżą w banku na koncie depozytowym. Jeżeli nie było zwrotu na wasze konto to kobieta powinna zgłosić sie do banku z dowodem osobistym i wypłacą jej gotówkę...najszybsza opcja odzyskania pieniędzy.
Jeżeli TY napiszesz pismo do banku trochę dłużej to potrwa.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 23 maja 2018, 9:21

No właśnie kwiecień zwrócili a marca nie. Księgowa sprawdzała dwa razy. Kobitka była w banku ale powiedzieli, że to konto jest zamknięte i nie ma tam nic. a ja potrzebuję podpowiedzi jaki art dołożyć do pisma bo 30a mówi o banku w przypadku śmierci uprawnionego.
otco
Praktykant
Od: 12 kwie 2017, 10:08
Zajmuję się: św/śr/ar

Napisano: 29 maja 2019, 12:36

Wracam do takiego tematu, gdyż mam słabą sytuację.
Kobieta pobierała ostatni raz świadczenia w 2010 r. Teraz złożyła wniosek i wpisała we wniosku nowy numer konta, a ja nie sprawdzałam i w systemie wskoczył stary, pomimo ze w 500+ był wpisany nowy i ten program czasami mnie irytuje bo raz pobiera z 500 raz nie (Sygnity)... nie wiedzieć dlaczego, ale mniejsza o to. Moja wina, bo nie sprawdziłam.
Kobieta dzwoni, że stare konto zostało zamknięte. Sprawdzamy nic się nie cofnęło. Po czym oznajmiła, że najprawdopodobniej ten numer konta KTOŚ INNY już dostał.
Tu moje pytanie, ktoś miał może taką sytuację? Napisać do banku o to by odpisali czyje jest to konto? Na jaki artykuł się powołać? :o
Gopsgops2017
Stażysta
Od: 14 kwie 2017, 9:14
Zajmuję się: ŚW. ŚR.

Napisano: 30 maja 2019, 10:04

Trudno mi uwierzyć, że inna osoba dostała ten sam nr konta.
Arla
Starszy referent
Od: 08 lip 2014, 10:36
Zajmuję się: ŚR, SW

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x