pani miała ŚP do czerwca 2017r. potem dostała orzeczenie córki - stopień umiarkowany, od którego się odwołała. z wnioskiem o orzeczenie zwróciła się w dniu 19.06.2017r. z odwołania znów umiarkowany, potem poszło dą sądu. mam wyrok, jest znaczny stopień. teraz żeby kobitce wyrównać od sierpnia 2017r. powinnam posiadać te wszystkie orzeczenia : tzn. pierwsze umiarkowane, drugi umiarkowany i wyrok?
a czemu od sierpnia ? ustalasz prawo od miesiaca zlozenia wniosku na komisje, wiec od czerwca, a jesli w czerwcu otrzymala swiadczenie na stare orzeczenie jeszcze, to od lipca przyznasz...te orzeczenia o umiarkowanym sa istotne, bo w nich masz date zlozenia wniosku o ustalenie stopnia niepelnosprawnosci...chyba,ze masz jakis inny dokument, z ktorego to wynika
Wyrównanie chyba od lipca 2017 ...
Jeżeli z treści wyroku nie możesz ustalić wszystkich okoliczności i dat to bierzesz wszystkie orzeczenia.... -pobierz z empatii orzeczenie.
no rtak, jasne że od lipca skoro miała do czerwca. kontynuacja. jestem w posiadaniu pierwszego rzevczenia - stopień umiarkowany, tam jest data złożenia wniosku - 19.06.2017r. mam jeszcze wyrok. czy to wystarczy? nie mam tego drugiego orzeczenia z odwolania
teraz podobna sytuacja, pani chciała złożyć na zp, ale mówi, że się odwoła od orzeczenia, więc nie przyjęłam wniosku. czy tak mogę . a potem przyznam w razie co od złożenia na komisję?