tez dodzwoniłam się do asseco. jest ogólny błąd systemu ( w związku z tymi wydawanymi kartami) ...błąd i to nie jeden.... bo przejście z sekcji "wnioski do obsłużenia" do sekcji " wnioski obsłużone" też jest zablokowane bo jakiś błąd. no poooorażka. mamy czekać.
nie wiem czy tak wszyscy mają...ale niektórzy na pewno.
naniosłam wniosek kompletnie, wszystko pięknie...zatwierdziłam. okazało się że nie ma karty dla wnioskodawcy. co zrobić? czy dodać nowy wniosek dla nowego członka rodziny? bo edycji już niestety nie mogę zrobić
słuchajcie wprowadziłam wniosek, sprawdziłam zatwierdziłam, i teraz na co zmieniam status jest we wnioskach do obsłużenia- klikam obsłuż i na jaki status zmieniam ten wniosek ??/
Kochani...ja również mam problemy z SI KDR. Wczoraj raz po 30 drugi ponad 50 minutach (nie z mojej winy- np.: data urodzenia zapisywała się 4 minuty) a potem dwukrotnie wywaliło mnie z systemu. Szok!!!!
Dziś kiedy już przebrnęłam przez weryfikację itd. w jednym przypadku wniosek widnieje jako rozpatrzony, w innej zakładce jako nierozpatrzony.
Pokonałam to iii doszłam do etapu zamówienia kart...po czym przy zatwierdzeniu dla wszystkich pojawił się komunikat, ok i że zamówienie zostało wysłane do producenta. Sprawdzam jednak po tych wszystkich mocnych doświadczeniach status...a tuuu...5 kart do zamówienia. nie poddałam się jednak o nie. Podjęłam kolejną próbę i co błąd_ wystąpił wyjątek.
KONIEC PRACY, zwariować można!!! Pozostałe obowiązki zaniedbane. Klienci czekają. Infolinia żadnej pomocy nie świadczy.
Ktoś potem będzie rozliczał z efektów, z ilości sztuk za 13,40- nie mając na uwadze faktu, jaka to mordęga i bezsens.
dziś dostałam maila.... nic dobrze nie zrobimy w tym systemie. Wszelkie utrudnienia czy błędy mają być naprawione dopiero pod koniec przyszłego tygodnia. masakra.
pytanie do helpdesk
ja: czy wiadomo kiedy błąd zostanie naprawiony?
Helpdesk: W chwili obecnej testowane są usługi komunikacji pomiędzy PWPW i MRPiPS, w związku z powyższym może występować błąd dla funkcjonalności zamawiania
kart KDR w PWPW oraz przyjmowania przesyłek z PWPW. Niniejsze funkcjonalności powinny zostać uruchomione do końca przyszłego tygodnia.
Za utrudnienia przepraszamy.