Wypisanie wniosku DM - musi właściciel? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 08 kwie 2024, 8:26

Poprzednia pracownica przyjmowała wnioski wypełnione przez zarządców, ale się zwolniła. Przejęła to Pani po sześćdziesiątce i każde każdemu najemcy iść z wnioskiem do właściciela. Jestem nowa i chciałabym upewnić się że musi wypełnić wniosek właściciel a nie zarządca bo w ustawie jest napisane zarządca albo inna osoba uprawniona. Pytam bo wszystkie pretensje/złości i nieprzyjemne komentarze są w moim kierunku. :?:
DRAD
Praktykant
Od: 08 kwie 2024, 8:19
Zajmuję się: dm, dg, do

Napisano: 08 kwie 2024, 10:52

DRAD pisze:
08 kwie 2024, 8:26
Poprzednia pracownica przyjmowała wnioski wypełnione przez zarządców, ale się zwolniła. Przejęła to Pani po sześćdziesiątce i każde każdemu najemcy iść z wnioskiem do właściciela. Jestem nowa i chciałabym upewnić się że musi wypełnić wniosek właściciel a nie zarządca bo w ustawie jest napisane zarządca albo inna osoba uprawniona. Pytam bo wszystkie pretensje/złości i nieprzyjemne komentarze są w moim kierunku. :?:
właściciel lokalu może potwierdzić wniosek jako inna osoba uprawniona do pobierania należności za lokal mieszkalny, gdy najemca (wynajmujący lokal od osoby prywatnej)składa wniosek i potwierdza pkt 2-5, oraz 7 i 9) wskazane we wniosku....nie wypełnia wniosku tylko potwierdza. Wtedy też właścicielowi lokalu należy wypłacać dodatek mieszkaniowy (musi podać nr konta) i to właściciel jest zobowiązany do powiadomienia organu o zaległościach powstałych w czasie trwania dodatku mieszkaniowego.
U mnie najczęściej nie chcą w to brnąć...dlatego najemca ma wniosek potwierdzony u zarządcy lokalu i to zarządcy wypłacam dodatek mieszkaniowy
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x