w miesiącu styczniu klient zwrócił się z prośbą o przyznanie zasiłku okresowego
została mu przyznana pomoc w tej formie od stycznia 2017 - czerwca 2017 w wys. 317 zł
Ten sam Pan dnia 16 marca złożył wniosek o przyznanie zas. stałego i dostarczył potwierdzenie ,ze złożył wniosek o ustalenie stopnia niepełnosprawności i co wtedy robicie????
zawieszacie postępowanie zgodnie z nowymi przepisami i dajecie drugą okresowkę z urzędu na czas zawieszenia:))))
uchylacie tą pierwszą ( a jeśli tak- to na jakiej podstawie? ) i przyznajecie zastępczą- z urzędu ?
help bo się zakręciłam jak słoik?:)
zas. okresowy zwykły, podanie o stały, zas. okr. zastępczy-
-
- Praktykant
- Zajmuję się: udzielaniem porad
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
Re: zas. okresowy zwykły, podanie o stały, zas. okr. zastępc
nie.. bo to nie jest w ramach oczekiwania na z.stały.. jak dostanie orzeczenie niech zrezygnuje z zas. okresowego i przyznasz mu z.stały
-
- Praktykant
- Kontakt:
Zgodnie z art. 106 ust. 8. Na okres zawieszenia postępowania przyznaje się z urzędu zasiłek okresowy w wysokości i na zasadach określonych w art. 38.
więc moim zdaniem czy chcę czy nie chcę MUSZĘ przyznać zas. okresowy na czas zawieszenia postępowania - bo zapis w tym ustępie- jest - przyznaje się a nie - można przyznać- czyli jest obowiązek - i co dwie okresówki? MASAKRA
więc moim zdaniem czy chcę czy nie chcę MUSZĘ przyznać zas. okresowy na czas zawieszenia postępowania - bo zapis w tym ustępie- jest - przyznaje się a nie - można przyznać- czyli jest obowiązek - i co dwie okresówki? MASAKRA
-
- Praktykant
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
hmmm.. 2 nie możesz przyznać.. on już ma świadczenie.. podczas wywiadu w styczniu nie informował że będzie składał wniosek w PZdsOoN.. zasięgnij opinii prawnika, ale mi się wydaje, że na tej podstawie nie powinnaś mu uchylać styczniowego świadczenia.. niech idzie dopóki nie przyniesie Ci orzeczenia.. świadki na utrzymanie ma..
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
mam podobnie, klientka mieszka z córką, korzysta i z okresowego i ze stałego. Okresowy miała przyznany w styczniu do kwietnia 2017 a w marcu musze zawiesić postepowanie odnośnie stałego. I co z okresówką jeśli ona już ma okresowy? chyba decyzja zmieniająca wysokość okresowego....
-
- Praktykant
- Kontakt:
może ktoś juz miał taki przypadek - proszę o pomoc
Oprócz zas. okresowy zwykły, podanie o stały, zas. okr. zastępczy- - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Spis inwentarza osoby ubezwłasnowolnionej- wzór
usługi opiekuńcze kombatanci
zasiłek okresowy
zasiłek stały w formie rzeczowej
Brak usług opiekuńczych
Utrata dochodu
Sprawozdanie dot. niezrealizowanych usług-opis
stara sprawa a błagam niech się ktoś wypowie !!!!
ubezpieczenie zdrowotne 90 dni a pomost
DPS
zas. stały dec. 70% na ZOL
odpłatność za usługi opiekuńcze
Zasiłek stały a Świadczenie z Funduszu Alimentacyjnego
znowu zasiłek stały - pomocy
Zasiłek stały a alimenty
SUO