zasiłek celowy na zakup posiłku/żywności - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 10 lut 2014, 15:53

my na kilka m-cy
~anka

Napisano: 10 lut 2014, 16:27

w zależności od potrzeb
~ewa

Napisano: 10 lut 2014, 16:43

W pomocy społecznej pracują w większości ludzie bardzo ograniczeni w rozumowaniu .....co wy tu wypisujecie
~Obserwatorka mądrości

Napisano: 11 lut 2014, 15:19

Ja dobrze zrozumiałam,że.. yy powiedział ,że przyznają do 100 kryterium z programu, ale ja nie pytałam do jakiej wysokości przyznajecie zasiłki czy świadczenia pieniężne z programu tylko czy na jeden miesiąc czy na kilka. Natomiast nikt mnie nie zrozumiał o co pytałam. Ale jestem juz po szkoleniu i przynajmniej osoba szkoląca nie miała problemu ze zrozumieniem mojego pytania.
~ala

Napisano: 11 lut 2014, 16:36

ala jak jesteś po szkoleniu to może wiesz czy: jeżeli mamy uchwałę RM podnoszącą kryterium do 150% na celówki z dożywiania to otrzymamy na nie dotacje czy tylko będą dotować do 100% kryterium i jeszcze jedno jak pisać w pomoście ustawowe czy pozaustawowe
~ewa

Napisano: 11 lut 2014, 18:33

U nas (małopolskie) to jest zapisane w umowie z wojewodą na udzielenie dotacji na program. Czyli,że jeżeli jest uchwała to podlega rozliczeniu w ramach programu, jeśli nie ma to dotują dla osób do 100% kryterium.Myślę,że u was podobnie, bo przecież interpretacja ministerstwa na stronie tez była taka. U nas w ośrodku dalej wpisujemy,że to świadczenie pozaustawowe mimo,że wprowadzamy do Heliosa. Przecież sprawozdania z programu mają być takie same. Więc do sprawozdań i rozliczenia warto aby program robił to sam.
~ala

Napisano: 11 lut 2014, 18:39

To jak to jest.Przecież wprowadzaliśmy/pomost/,że to ustawowe.Trzeba to zmienić w programie na pozaustawowe/wywiad-plan pomocy,decyzje i przy wprowadzaniu dokumentów rozliczeniowych/?
~franek

Napisano: 12 lut 2014, 9:43

My od lat pracujemy w Heliosie, jeszcze wcześniej w Pomoście. Musze przyznać ,że Helios jest prostszy w obsłudze. Pozaustawowe w programie zaznaczamy tylko przy rozpatrzeniu wniosku, a reszta czyli wywiad, decyzja, rozliczenie faktur to już normalnie, jak przy posiłku lub zasiłku celowym. Program sam wtedy rozlicza,że skoro pozaustawowe to idzie z programu dożywiania.
~ala

Napisano: 12 lut 2014, 11:52

alu dzięki tak też myślałam
~ewa

Napisano: 12 lut 2014, 12:16

My przyznajemy specjalny zasiłek celowy na jeden miesiąc
~Andzia

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x