Pieknie dziekuje:)
miałam wygaszona na mocy prawa ... ze względu na brak rezygnacji z zatrudnienia sprzed 3 lat , jeśli chodzi o stawke na osobe to nie przekraczałam, wygasło mi z mocy prawa ( art11 ust.3)
Skąd pomysł żeby liczyć do dnia zgonu? Poważnie, skąd?Gość pisze:do kiedy liczymy odsetki w takim przypadku? do dnia wejścia w życie ustawy czy dnia zgonu?
Trafna uwaga. Odesłanie w sprawach nieuregulowanych nie jest przecież odesłaniem wprost do przepisów o świadczeniu pielęgnacyjnym, spełnianie przesłanek przez część m-ca nie przesadza o podziale 1/30 za każdy dzień.bachna pisze:a gdzie jest zapis, że zasiłek dla opiekuna jest podzielny...... nie ma, więc jak liczyc do dnia zgonu? np 25.12.2013 r.
Zrobiłem edit przed Twoim postem.kb pisze:kronos79 -myslisz,ze nie jest? a ja myslalam, ze odeslanie w sprawach nieuregulowanych do przepisow ustawy dotyczacych swiadczen pielegnacyjnych wlasnie tego dotyczy ... wytlumacz czemu nie
W starym forum często miałem podobnie.kb pisze:ale jak pisalam swoj post to twojego edita jeszcze nie widzialam;P