Zasiłek macierzyński a dodatek z tyt. urlopu wychowawczego - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 01 lut 2019, 11:11

kala1: "podaj mi gdzie jest zapisane że macierzyński przerywa wychowawczy to też będę tak robić bo już sama nie wiem" art. 10 ust. 5 pkt 5

nie robisz uzusku z zasiłku macierzyńskiego jako takiego tylko uzyskiem jest zakończenie urlopu wychowawczego i dochodem jest dochód z miesiąca nastepującego a że to akurat w tym przypadku jest zasiłek macierzyński to dodajesz zasiłek. Tak samo jak kończy urlop wychowawczy wraca do pracy i przebywa na chorobowym to uzyskiem będzie dochód z tego chorobowego
gusa
Stażysta
Od: 30 sie 2011, 23:04
Zajmuję się: Wszystko

Napisano: 01 lut 2019, 12:12

gusa pisze: nie robisz uzusku z zasiłku macierzyńskiego jako takiego tylko uzyskiem jest zakończenie urlopu wychowawczego i dochodem jest dochód z miesiąca nastepującego a że to akurat w tym przypadku jest zasiłek macierzyński to dodajesz zasiłek. Tak samo jak kończy urlop wychowawczy wraca do pracy i przebywa na chorobowym to uzyskiem będzie dochód z tego chorobowego
ta Pani nie zakończyła urlopu wychowawczego tylko przerwała, jak zakończy z. macierzyński może wrócić na urlop na pierwsze dziecko
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2019, 13:45

zgodzę się z tobą jeśli przyniesie od pracodawcy zaświadczenie, że wychowawczy został przerwany to wtedy zrobię uzysk z macierzyńskiego, choć Pan M mówił kiedyś tak jak my ale ostatnio właśnie przedstawił zgoła inne założenie i kazał uzyskiwać macierzyński w trakcie wychowawczego dlatego mam coraz więcej wątpliwości związanych z tą pracą
kala1
Starszy referent
Od: 21 mar 2017, 16:23
Zajmuję się: referent

Strona 2 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x