zasiłek okresowy! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 06 gru 2013, 15:08

Moja siostra złożyła podanie o zasiłek okresowy w lipcu i dostała odmowę z powodu ograniczonych środków. Odwołała się od tej decyzji i SKO uchyliło ją w całości do ponownego rozparzenia. Decyzja z SKO przyszła w październiku. Pracownik socjalny wydał nową decyzję, w której przyznał na październik tłumacząc, że skoro decyzja z SKO przyszła w październiku to zasiłek okresowy należy się tylko za październik. A odwoływała się za okres od lipca. Siostra ponownie się odwołała. Sprawa w toku. W listopadzie złożyła podanie o przyznanie zasiłku okresowego na listopad i grudzień. Dzisiaj mija 14 dzień roboczy na przeprowadzenie wywiadu a pracownika jak nie było tak i nie ma. Niedługo minie czas na wydanie decyzji. Wydaje mi się i prawie jestem tego pewna, że jak tamta sprawa jest w odwołaniu to myślą, że na ten wniosek nie mogą odpowiedzieć, bo tamto musi się wyjaśnić. Ja uważam inaczej. Podanie zostało złożone osobiście. A jak pracownik zniszczył te podanie? Nie mamy żadnego potwierdzenia. Co mamy zrobić w tej sytuacji?
~Ela

Napisano: 06 gru 2013, 15:15

jak zniszczyl to nic nie zrobisz. Ewentualnie skarga, jacys swiadkowie z tego dnia ktorzy potwierdza ze skladałas podanie. Zasilek po ponownym rozpatrzeniu powinien byc przyznany za tamten okres a nie za okres (miesiac) w ktorym ponownie wydaja decyzje.
~ww

Napisano: 06 gru 2013, 15:18

skoro znasz tak dobrze terminy obowiązujące w ops to po co pytasz ,pracownik zniszczył podanie dobre sobie dałaś mu je do ręki czy złożyłaś na dziennik ale siostra składa odwołania więc niestety ale musi czekać na decyzję SKO.
Dobrze policzyłaś,ze dzis mija 14 dni na przeprowadzenie wywiadu jeszcze nie ma 16.00 więc po co ta panika
~ewa

Napisano: 06 gru 2013, 23:50

odliczamy dzień w którym wpłynoł wniosek, tak wynika z KPA. Apropo do podania istnieje e -pułap oraz rodząca się empatia i wniosek nie zginie/
~socjalny ba

Napisano: 08 gru 2013, 16:13

Czy Ty Elu nie przesadzasz ?
Pracownik socjalny miałby niszczyc wniosek ?
Idz lepiej do kierownika ops przedstaw dokumenty opowiedz
o swoich posądzeniach dotyczących pracownika
Dowiedz sie dlaczego nie otrzymałaś zasiłku zaległego od lipca
Na pewno wszystko Ci kierownik wyjaśni
~Agnieszka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x