Kontrola dadatki 250 zł - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 07 gru 2013, 12:06

Witam! U nas w obecnie kontrola z WPS wymaga raportu z zasadności dodatków dla pracowników w terenie min. 50%. Czy spotkaliście się oficjalnie z czymś takim? Dla mnie wygląda to na następny skok na kasę OPS.
social worker
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 02 maja 2012, 12:11
Zajmuję się:

Napisano: 07 gru 2013, 12:49

niech u siebie szukają oszczędności-pajace
~.

Napisano: 07 gru 2013, 13:45

~socjal
Poproście kulturalnie o wyjaśnienie, na jakiej podstawie wymyślili te 50%. Naprawdę nigdzie tego nie ma. Chyba, że o czymś nie wiem.
~betta

Napisano: 07 gru 2013, 14:05

nie ma, decydująca jest treść stosownego przepisu prawnego. Ale ten przepis jest nadinterpretowany. Niektórym w biurze dają jedno środowisko, żeby sobie zarobili
~kredka

Napisano: 07 gru 2013, 14:41

a w jakim województwie?
~Dorota

Napisano: 07 gru 2013, 14:54

Niech będzie z etatu i 80 % w terenie ale praca bez papierów. Następna kontrola przyjdzie sprawdzać papiery.
Może wyślą obie kontrole razem i niech się dogadają co ważniejsze papiery czy teren.

Przewiduję, najwięcej \" terenu\" w okresie koniec grudnia 2013r. i początek stycznia 2014r. dzięki posiłkom dla dzieci.
Mam wybrać teren i dzieci będą jeść później?
Czy przyznanie świadczenia? Chyba nikt nie uwierzy, że chcąc, by dzieci jadły w terminie zdąży się odwiedzić wszystkie rodziny.
~!!

Napisano: 07 gru 2013, 20:03

faktycznie - poproś (taktownie!) o podstawę prawną do tych 50% .... nie dajcie się sterroryzować
~lotsy

Napisano: 07 gru 2013, 20:42

są wyjaśnienia ministerstwa na stronie MPiPS jak tylko problem powstał. jakieś k r e t yn k i z tego województwa. Wydrukujcie wyjaśnienia i położyć nieukom przed nos.
Ja ma trochę inny charakter niż lotsy którego serdecznie pozdrawiam:):):)
~Wredna

Napisano: 09 gru 2013, 10:15

jak sie ma czas pracy w terenie i dodatek, jeżeli pracownik socjalny pracuje w terenie i do tego sporzadza decyzje - to jak rozdwoić się?
~ona

Napisano: 09 gru 2013, 13:28

wyjść z siebie i stanąć obok.............tak by chcieli
~Wredna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x