zasiłek okresowy a szpital - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 maja 2015, 9:14

Mam podopieczną która przebywa w szpitalu psychiatrycznym. Będzie tam jeszcze ok 1 miesiąca. Kobieta zawnioskowała o przyznanie zasiłku okresowego i celowego na zakup obuwia. Czy przyznajecie pomoc jak ktoś jest w szpitalu? teoretycznie ma zaspokojone potrzeby dach nad głową, jedzenie. Jaka podstawa do odmowy? co zrobić?
fox13

Napisano: 12 maja 2015, 13:24

może ktoś miał podobną sytuacje??? prosze o pomoc
fox13

Napisano: 12 maja 2015, 15:02

Przekazać przekazem pocztowym,ale wcześniej jej pisemna prośba.
t.franek

Napisano: 12 maja 2015, 15:09

t.franek ale czy to świadczenie się należy jak osoba jest w szpitalu a nie w miejscu zamieszkania. Tam ma zaspokojone potrzeby przecież.
fox13

Napisano: 12 maja 2015, 15:17

Szpital to nie Zakład Karny. Nie rób dochodzenia.Zdarzają się takie przypadki i tak robimy.Robiłaś wywiad i opisałaś go zgodnie z zastaną sytuacją. Jak wróci ze szpitala to następna okresówka niech pisze pismo -gotówką.
t.franek

Napisano: 12 maja 2015, 15:20

Miałem faceta w szpitalu i tak zrobiłem.Też trafił do psychiatryka.
t.franek

Napisano: 12 maja 2015, 15:22

hmm mamy dylemat bo osoba nie przeznacza tych pieniedzy na opłaty za mieszkanie, nie kupuje jedzenia...
fox13

Napisano: 12 maja 2015, 15:36

Zasiłek przysługuje podobnie tak jakby była w domu
weerw

Napisano: 12 maja 2015, 18:33

Nie dziwi mnie fakt- jak traktują klienci pracownika. Wystarczy poczytać posty na tym forum niektórych pracowników i ich podejście do klienta.
Przeprowadzić wywiad ( trochę empatii) i podjąć decyzję zgodna z przepisami - NIE OCENIAĆ i NIE PODEJMOWAĆ DECYZJI BEZ ROZMOWY Z KLIENTEM- to on decyduje co mu potrzeba
zzzz

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x