Projekt POKL - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 12 maja 2015, 12:45

Witam czy wiecie może co będzie w obecnej perspektywie finansowej z projektami Priorytet VII. Pracuję w małym GOPS jako trzeci pracownik socjalny zatrudniony w ramach projektu a wniosek o dofinansowanie jest tylko do sierpnia. Czy może wiecie coś więcej na temat co ewentualnie będzie dalej bo nie uśmiecha mi się zasilić szeregi bezrobotnych. Odpiszcie kto może:(
monika l

Napisano: 12 maja 2015, 13:06

Hej hEJ CZY NIK Z WAS NIC NIE WIE NA TEN TEMAT
Monika l

Napisano: 12 maja 2015, 14:18

nie będzie już POKL w ramach EFS. będą nowe programy unijne ale jeszcze nie wiadomo czy będzie systemówka czy konkurs. nazywają się PO WER
Magda198126
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 16:03
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 15:00

Kochani, to nie jest POWER. POWER jest centralny i nie obejmuje sytuacji, o której pisze koleżanka.
Nas obejmują RPO (Regionalne Programy Operacyjne) - Oś Priorytetowa IX - Włączenie społeczne. Tam szukajcie informacji. Każde województwo ma swój RPO, więc nic sensownego nie da się odpowiedzieć na to pytanie. Trzeba pytać w swoim województwie.
betta27

Napisano: 13 maja 2015, 12:25

Dzięki bardzo za wasze pzremyslenia, wchodzę czasami na "moje" RPO ale nie ma na chwilę obecną nic sensownego. POZDRAWIAM
Monika l

Napisano: 14 maja 2015, 14:07

Witajcie mam ogromny problem realizujemy projekt do czerwca w lutym zadzwoniła do nas opiekunka że możemy uzyskać zwiększenie środków pod warunkiem zwiększenia liczby uczestników. Napisaliśmy nowy wniosek, karta zmian itd. dostaliśmy pismo iż wniosek jest zaakceptowany dostaniemy więcej pieniędzy ale czekają na przelicznik euro. Zwiększyliśmy liczbę uczestników realizujemy według nowego wniosku a póki co aneksu i pieniędzy brak co zrobić czy te dodatkowe osoby które wzięliśmy są niekwalifikowane nie starczy nam na wykonanie całego harmonogramu co robić?
Lennna

Napisano: 14 maja 2015, 22:57

Zaangażujcie środki własne (rozmawiajcie ze Skarbnikiem gminy), zrealizujcie zadanie zgodnie z harmonogramem, a refundację zrobicie po otrzymaniu dotacji.
betta27

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x